Jajček v toastu
Print Friendly, PDF & Email

Jajčka so večkrat za zajtrk, predvsem med vikendi, ko imamo več časa. Tokrat jih bomo pripravili malce drugače – v hrustljavi posteljici iz toasta. Le kdo bi se branil takšnega zajtrka?

Jajcek-v-toastu-9

Jajček v toastu – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • manjši nož
  • ponev (s teflonskim premazom)
  • lopatica

Jajček v toastu – sestavine:

(za 1 osebo)Jajcek-v-toastu-1

  • 2 jajčki
  • 2 rezini toasta
  • žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
  • kupček naribanega sira (npr. edamec)
  • origano
  • bazilika
  • ščepec soli

 

Jajček v toastu – postopek:

Iz rezin toasta izrežemo sredico, tako kot prikazuje slika.

Jajcek-v-toastu-2

V ponvi segrejemo žličko maščobe.

Jajcek-v-toastu-3

Skorji toasta položimo v ponev.

Jajcek-v-toastu-4

V sredino toasta, ki smo mu prej izrezali sredico, ubijemo jajčko in pečemo na zmerni temperaturi.

Jajcek-v-toastu-5

Dodamo ščepec bazilike in origana ter zmerno solimo. Potrosimo še nariban sir.

Jajcek-v-toastu-6Ko se sir lepo stopi, položimo sredico toasta nanj, in previdno obrnemo, da jajček v toastu ne razpade.

Jajcek-v-toastu-7Popečemo še na drugi strani, da postane sredica toasta lepo hrustljava.

Jajcek-v-toastu-8Tako, naš jajček v toastu je končan. Postrežemo ga takoj.

Jajcek-v-toastu-10Odlično se k jajčku v toastu poda vroča čokolada ali čaj iz sivke.

Dober tek!

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor