Jajček v toastu
Jajčka so večkrat za zajtrk, predvsem med vikendi, ko imamo več časa. Tokrat jih bomo pripravili malce drugače – v hrustljavi posteljici iz toasta. Le kdo bi se branil takšnega zajtrka?
Jajček v toastu – pripomočki:
- deska za rezanje
- manjši nož
- ponev (s teflonskim premazom)
- lopatica
Jajček v toastu – sestavine:
(za 1 osebo)
- 2 jajčki
- 2 rezini toasta
- žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
- kupček naribanega sira (npr. edamec)
- origano
- bazilika
- ščepec soli
Jajček v toastu – postopek:
Iz rezin toasta izrežemo sredico, tako kot prikazuje slika.
V ponvi segrejemo žličko maščobe.
Skorji toasta položimo v ponev.
V sredino toasta, ki smo mu prej izrezali sredico, ubijemo jajčko in pečemo na zmerni temperaturi.
Dodamo ščepec bazilike in origana ter zmerno solimo. Potrosimo še nariban sir.
Ko se sir lepo stopi, položimo sredico toasta nanj, in previdno obrnemo, da jajček v toastu ne razpade.
Popečemo še na drugi strani, da postane sredica toasta lepo hrustljava.
Tako, naš jajček v toastu je končan. Postrežemo ga takoj.
Odlično se k jajčku v toastu poda vroča čokolada ali čaj iz sivke.
Dober tek!