Jajček v toastu
Print Friendly, PDF & Email

Jajčka so večkrat za zajtrk, predvsem med vikendi, ko imamo več časa. Tokrat jih bomo pripravili malce drugače – v hrustljavi posteljici iz toasta. Le kdo bi se branil takšnega zajtrka?

Jajcek-v-toastu-9

Jajček v toastu – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • manjši nož
  • ponev (s teflonskim premazom)
  • lopatica

Jajček v toastu – sestavine:

(za 1 osebo)Jajcek-v-toastu-1

  • 2 jajčki
  • 2 rezini toasta
  • žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
  • kupček naribanega sira (npr. edamec)
  • origano
  • bazilika
  • ščepec soli

 

Jajček v toastu – postopek:

Iz rezin toasta izrežemo sredico, tako kot prikazuje slika.

Jajcek-v-toastu-2

V ponvi segrejemo žličko maščobe.

Jajcek-v-toastu-3

Skorji toasta položimo v ponev.

Jajcek-v-toastu-4

V sredino toasta, ki smo mu prej izrezali sredico, ubijemo jajčko in pečemo na zmerni temperaturi.

Jajcek-v-toastu-5

Dodamo ščepec bazilike in origana ter zmerno solimo. Potrosimo še nariban sir.

Jajcek-v-toastu-6Ko se sir lepo stopi, položimo sredico toasta nanj, in previdno obrnemo, da jajček v toastu ne razpade.

Jajcek-v-toastu-7Popečemo še na drugi strani, da postane sredica toasta lepo hrustljava.

Jajcek-v-toastu-8Tako, naš jajček v toastu je končan. Postrežemo ga takoj.

Jajcek-v-toastu-10Odlično se k jajčku v toastu poda vroča čokolada ali čaj iz sivke.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor