Špargljeva omleta
Print Friendly, PDF & Email

Špargljeva omleta je čudežna jed, ki jo bodo pojedli celo tisti, ki špargljev ne marajo. Šparglji so namreč “skriti” očem in okusu v jajčni osnovi, tako da tisti, ki ne vedo, da so v omleti, tudi ne bodo vedeli, kaj jedo. To je odličen zajtrk, s številnimi vitamini, kalijem, betakarotenom in folno kislino. Šparglji so naravni diuretik in razstrupljajo telo, zato je prav, da si jih čim večkrat privoščimo.

Špargljeva omleta – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • manjši nož
  • blender (mikser)
  • ponev
  • lopatka

Špargljeva omleta – sestavine:

Količina je za 2 osebi ali eno zelo lačno osebo.

  • 2 večja šparglja
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • ščepec mletega popra
  • ščepec karija (po želji)
  • 1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
  • poljubne začimbe (kurkuma, čili itd.)

Špargljeva omleta – postopek:

V blender ubijemo 3 cela jajca.

Šparglje očistimo, narežemo na manjše kolobarje ter jih stresemo v blender.

Dodamo še ščepec soli in popra (po okusu). Jaz obožujem kari, zato sem ga dodala večji ščepec. Če ga ne marate, ga lahko izpustite in dodate kakšno vam ljubo začimbo. Blender zapremo s pokrovčkom in sestavine na hitro (res na hitro) zmiksamo.

Na ponvi segrejemo žlico maščobe. Uporabite tisto, ki jo uporabljate – jaz sem uporabila kokosovo olje. Ko je ponev dobro segreta, iz blenderja počasi zlijemo jajčno mešanico na ponev. Ponev malo zaokrožimo, da se masa enakomerno porazdeli. Ko špargljeva omleta malo “zakrkne”, jo lahko z lopatico razdelimo na 4 enake kose. To storimo zato, da jo bomo kasneje lažje obrnili še na drugo stran.

Ko je omleta rahlo rjavo zapečena (s pomočjo lopatke pokukamo spodaj), jo previdno obrnemo. Če smo jo razdelili na 4 kose, nam to ne bo delalo težav. V enem kosu jo je zaradi strukture omlete kar težko obrniti. Lahko pa poskusite.

Špargljevo omleto postrežemo takoj. Zraven se odlično poda domač pirin kruhek s semeni in oreščki ter nekaj zelenjave ali kakšna omaka. Če za zajtrk pijete kapučino, si preberite, kako ga pravilno pripravimo.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor