Pisana jajčka
Print Friendly, PDF & Email

Pisana jajčka so malce drugačen zajtrk, lahko tudi malica. Čudovite tople barve, ki se prepletajo na krožniku, razvajajo naše oči in naše brbončice. Zares okusen in mavričen zajtrk je lep začetek dneva.

Pisana jajčka – pripomočki:

  • ponev
  • lopatka (kuhalnica)

Pisana jajčka – sestavine:

Za 1 osebo potrebujemo:
  • 2 jajčki
  • nekaj vejic peteršilja, drobnjaka
  • žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
  • sol
  • kajenski poper (po želji)
  • ščepec karija (po želji)
  • nekaj cvetov kapucink
  • nekaj listov rukole (za “posteljico”)

Pisana jajčka – postopek:

V ponvi segrejemo žličko maščobe – uporabimo tisto, ki jo uporabljamo. Jaz uporabljam kokosovo olje. Nato na vročo ponev ubijemo jajčka.

Na grobo narežemo vejice peteršilja in drobnjaka.

Zelišča potrosimo po jajčkah, dodamo sol in druge začimbe, ki jih imamo radi. Npr.: kajenski oper, kari, kurkumo ali kaj drugega.

Z lopatko nežno razkosamo jajčka in jih pečemo nekaj minut, da se lepo zapečejo.

Jajčka stresemo na krožnik, na katerega smo zložili nekaj listov rukole – zeleno “posteljico” za jajčka. Nato pa nanje enakomerno porazdelimo še pisane cvetove kapucink (če še ne veste – cvetovi kapucink so užitni).

Ob pisanih jajčkah postrežemo domač kruh ter skodelico kapučina. Preverite, kako se pripravi kapučino brez grudic.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor