Moktajl z rdečimi robidnicami
Moktajl z rdečimi robidnicami je hladna osvežujoča brezalkoholna pijača, rahlo grenkega okusa, ki nas odžeja in tudi poživi. Pri pripravi moramo uporabljati ohlajen kozarec in sestavine, da pijača ostane daljši čas hladna in tudi osvežujoča. Pri pripravi moktalja ne uporabljamo alkohola, v primeru da pri sestavinah uporabimo alkohol, se napitek preimenuje v koktajl in ni več primeren za mladoletne osebe.
Pripomočki za pripravo moktajla
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo moktajla
- 100 g rdečih robidnic
- 250 ml tonica
- 10 listov melise
- 30 ml bezgovega sirupa
- rezina limone
- 5 kock ledu
Postopek prirpave moktajla
Rdeče robidnice pregledamo, odstranimo smeti in peclje, po potrebi jih tudi splaknemo pod hladno vodo in jih posušimo.
Pripravimo si tudi ostale sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo moktajla, tudi liste melise po potrebi splaknemo pod tekočo hladno vodo in počakamo da se posušijo.
Najprej med prsti zmehčamo liste melise in jih damo v ohlajeni kozarec, dodamo rdeče robidnice, ki jih prepolovimo, dolijemo tonic, sirup bezga, dodamo kocke ledu in premešamo.
Za dekoracijo uporabimo rezino limone, ki smo jo oprali in osušili ali obrisali, list melise in rdečo robidnico.
Moktalj je osvežujoča pijača, ki je dobrodošla v vročih poletnih mesecih in prijetno vpliva na naše telo.
Za lažje premagovanje vročine in toplih poletnih večerov, si pripravimo pijačo po svojem okusu. Lučka Glaser
Iz svežega sadja si lahko pripravimo različne dobrote
- Enostavna sladica v kozarcu.
- Češnjev kompot brez sladkorja.
- Pasterizacija češnjevega kompota za ozimnico.
- Kosmulje v kompotu.
- Breskov kompot za ozimnico.
- Pasterizirane vinogradniške breskve.
- V pečici pasterizirane češplje.
- Pasterizirane slive v kompotu.
- Kompot iz grozdja.
- Kutinov kompot za ozimnico.