Moktajl z rdečimi robidnicami
Print Friendly, PDF & Email

Moktajl z rdečimi robidnicami je hladna osvežujoča brezalkoholna pijača, rahlo grenkega okusa, ki nas odžeja in tudi poživi. Pri pripravi moramo uporabljati ohlajen kozarec in sestavine, da pijača ostane daljši čas hladna in tudi osvežujoča. Pri pripravi moktalja ne uporabljamo alkohola, v primeru da pri sestavinah uporabimo alkohol, se napitek preimenuje v koktajl in ni več primeren za mladoletne osebe.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Pripomočki za pripravo moktajla

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo moktajla

  • 100 g rdečih robidnic
  • 250 ml tonica
  • 10 listov melise
  • 30 ml bezgovega sirupa
  • rezina limone
  • 5 kock ledu

Postopek prirpave moktajla

Rdeče robidnice pregledamo, odstranimo smeti in peclje, po potrebi jih tudi splaknemo pod hladno vodo in jih posušimo.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Pripravimo si tudi ostale sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo moktajla, tudi liste melise po potrebi splaknemo pod tekočo hladno vodo in počakamo da se posušijo.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Najprej med prsti zmehčamo liste melise in jih damo v ohlajeni kozarec, dodamo rdeče robidnice, ki jih prepolovimo, dolijemo tonic, sirup bezga, dodamo kocke ledu in premešamo.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Za dekoracijo uporabimo rezino limone, ki smo jo oprali in osušili ali obrisali, list melise in rdečo robidnico.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Moktalj je osvežujoča pijača, ki je dobrodošla  v vročih poletnih mesecih in prijetno vpliva na naše telo.

Moktajl z rdečimi robidnicami

Za lažje premagovanje vročine in toplih poletnih večerov, si pripravimo pijačo po svojem okusu. Lučka Glaser

Iz svežega sadja si lahko pripravimo različne dobrote

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor