Moktajl z lubenico
Print Friendly, PDF & Email

Moktajl z lubenico je poletna hladna brezalkoholna osvežujoča pijača, sladkobnega okusa, ki nas prebudi in tudi poživi. Za pripravo pijače moramo uporabljati ohlajen kozarec in tudi sestavine, da pijača ostane čim dlje hladna in osvežujoča. Pri pripravi moktajla ne uporabljamo alkohola, zato je primeren za mladostnike kot tudi za starejše.

Moktajl z lubenico

Pripomočki za moktajl z lubenico

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za moktajl z lubenico

Za 300 ml pijače:

  • 150 g narezane lubenice
  • 200 ml naravne mineralne vode z mehurčki
  • 5 listov sveže melise
  • 3 kocke ledu
  • 30 ml bezgovega sirupa
  • rezina limone

Priprava moktajla z lubenico

Za pripravo moktajla izberemo zrelo lubenico, ki vsebuje dovolj sladkorja, da bo tudi pijača okusnejša.

Moktajl z lubenico

Sredinski del lubenice narežemo na kocke, velike od 1 do 2 cm, večji kot je kozarec večje so lahko tudi kocke lubenice, ki jim odstranimo semena. Pri razrezu lubenice uporabimo samo rdečo sredino.

Moktajl z lubenico

Pripravimo tudi vse ohlajene ostale sestavine, ki jih bomo naložili v ohlajen kozarec.

Moktajl z lubenico

Najprej v kozarec damo zmečkane liste melise, nato dodamo lubenico, radensko, bezgov sirup in kocke ledu, za dekoracijo lahko uporabimo tudi rezino limone.

Moktajl z lubenico

Osvežujoča pijača moktajl je vedno dobrodošla in nam lahko nadomesti sadni sok ali sladoled. Lučka Glaser

Sadne pijače za osvežitev v vseh letnih časih:

  1. Moktajl z rdečimi robidnicami.
  2. Domač malinovec.
  3. Marelični gosti sok.
  4. Breskov sok za ozimnico.
  5. Gosti sok iz vinogradniških breskev.
  6. Ribezov sok iz sokovnika.
  7. 100 % robidov sok.
  8. Grozdni sok iz sokovnika na paro.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor