Motovilec s koruzo in redkvicami
Motovilec s koruzo in redkvicami je okusna, barvita solata, ki jo pripravimo zelo enostavno. Osnova je zelen motovilec, ki mu za barvo in zanimiv okus dodamo rumena zrna koruze in živo roza redkvice. Skupaj tvorijo barvno harmonijo, ki popestri mizo in kar vabi, da jo poskusimo. Največ časa nam vzame čiščenje motovilca, sicer pa je postopek priprave hiter in preprost.
Pripomočki za motovilec s koruzo in redkvicami:
- večja skleda
- nožek
- cedilo
- 2 žlici
- 2 servirni skledici
Sestavine za motovilec s koruzo in redkvicami:
Za 2 osebi:
- 60 g motovilca
- 80 g redkvic
- 100 g koruze iz pločevinke
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 3 žlice bučnega olja
- 1 ščep soli
Postopek za motovilec s koruzo in redkvicami:
Motovilec s koruzo in redkvicami je povsem lahko pripraviti. V večjo skledo najprej damo motovilec. Listke pregledamo in odstranimo slabe. Nato v skledo nalijemo vodo in motovilec premešamo z rokami, potem vodo odlijemo. Postopek ponavljamo, dokler ne speremo vse zemlje oz. dokler ni voda povsem čista.
Pripravimo redkvice: tudi te najprej pregledamo in jim odrežemo pecelj ter dele, ki so poškodovani. Redkvice nato speremo pod tekočo vodo in jih z nožkom narežemo na poljubno velike koščke. Dodamo jih v skledo z motovilcem.
Odpremo pločevinko koruze in koruzo stresemo na cedilo. Pod tekočo vodo jo speremo, nato pa dodamo k solati.
V skledo z nastajajočo pisano solato vlijemo še balzamični kis in bučno olje ter dodamo ščep soli. Vse skupaj dobro premešamo s pomočjo dveh žlic.
Motovilec s koruzo in redkvicami je pripravljen. Serviramo ga v dveh skledicah in ponudimo ob mesnih ali zelenjavnih jedeh. Tako pisana solata lepo popestri mizo.
Dober tek!
Ob motovilcu s kozuro in redkvicami teknejo:
- Losos v skorjici.
- Testenine z lososom v smetanovi omaki.
- Testenine z mesno omako in papriko.
- Piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki.
- Piščanec z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu.
- Zrezki v smetanovi omaki z bučkami in šparglji.
- Zrezki v kremni omaki s šampinjoni.
- Ocvrti bučkini sendviči s presenečenjem.
- Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki.
- Zavitek s papriko, kolerabo in bučnimi semeni.
- Vegetarijanska musaka s sladkim krompirjem.
- Puhast krompirjev narastek z zeljem in bučo.
- Okusni pisani kiš z zelenjavo in piščancem.
- Pečeni žepki z zelenjavo in sirom.
- Listnati žepki s prosenim zelenjavno-mesnim nadevom.