Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki so pripravljeni iz rjavega fižola in rjave kvijone, ki jim dajeta rjavo barvo. Najbolje je, ker jih lahko pripravimo več naenkrat in jih zamrznemo, da imamo zalogo vedno pri roki. Zraven se prileže solata in zelenjavna priloga ali omaka.

Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki – pripomočki:

  • ponev
  • skleda
  • žlica
  • ribežen
  • posoda
  • tlačilka za krompir
  • deska
  • nož
  • cedilo
  • kovinski obroč za krofe

Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki – sestavine za 4 polpete (oz. 16 trikotnikov):

  • 50 g rjave kvinoje (lahko pa uporabite tudi navadno, svetlo kvinojo)
  • 1 večja čebula
  • olje za cvrtje
  • 2 ščepa posušenega čemaža ali par listkov svežega ali pol žličke vloženega
  • ščep timijana
  • 1 konzervica rjavega fižola (120 g)
  • sol
  • 2 žlici parmezana
  • 1 jajce
  • drobtine

Ocvrti rjavi vegetarijanski kvinojini trikotniki – postopek:

Za vegetarijanske kvinojine trikotnike najprej damo kuhat rjavo kvinojo. Natehtano damo v cedilo in jo speremo pod tekočo vodo. V posodo nalijemo vodo, jo solimo in ko zavre, vanjo stresemo kvinojo. Ta naj se kuha okoli 30 minut, vsekakor pa preverimo, ali je že kuhana in čas kuhanja prilagodimo ugotovitvi.

Čebulo olupimo in sesekljamo ter jo popražimo v vroči ponvi z malo olja. Pražimo jo lepo počasi, da postekleni in se razpusti.

Rjavi fižol iz konzervice prav tako speremo pod vodo ali pa namočimo in skuhamo domač fižol. Damo ga na krožnik ali v skledo in ga pretlačimo.

V skledo torej damo pretlačen fižol, mu dodamo celo jajce, 2 žlici naribanega parmezana, 2 ščepa suhega čemaža (ali nekaj sesekljanih listkov svežega ali pol žličke vloženega), ščep timijana, prepraženo čebulo, dodamo kuhano kvinojo in vse dobro premešamo. Dodajamo drobtine in mešamo ter opazujemo, kdaj se nam mešanica zdi na otip dovolj kompaktna, da bi iz nje lahko oblikovali polpete.

Nasvet:

Svetujem, da jo pustite nekaj minutk stati, da se drobtine dobro vmešajo in prepojijo s tekočino v zmesi in šele nato po potrebi dodate več drobtin.

Iz mase bomo oblikovali kroge in iz njih trikotnike. Pomagamo si s kovinskim obročem za krofe. Obroč postavimo na peki papir in vanj nadevamo nekaj žlic mase, toliko, da dobimo za prst debel polpet. Previdno odstranimo obroč.

Polpet prerežemo na 4 dele, da dobimo trikotnike. Na krožnik vsujemo nekaj drobtin in jih previdno povaljamo v njih. V ponev, kjer smo pražili čebulo, dodamo še malo olja in rjave vegetarijanske kvinojine trikotnike ocvremo. Na vsaki strani jih cvremo nekaj minutk, da pozlatijo.

Ocvrte rjave vegetarijanske kvinojine trikotnike postrežemo na krožniku, zraven sem ponudila pire krompir, omako in solato. Za več idej pobrskajte po naši bogati bazi kulinaričnih predlogov. 😉 Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor