Losos v skorjici
Print Friendly, PDF & Email

Losos v skorjici je ena taka okusna in preprosta jed. Najbolje je, da jo lahko pripravimo vnaprej in da je že sama tako okusna, da poleg nje zadostuje le skleda solate ali kakšna omaka oziroma preliv.

Losos v skorjici – pripomočki:

  • ustrezno velik pekač (odvisno, kako velik kos lososa bomo uporabili)
  • nož
  • deska
  • papirnate brisačke

Losos v skorjici – sestavine za 3 osebe:

  • kos lososa (približno 300 g)
  • zavitek listnatega testa (275 g)
  • ščep soli
  • vejica svežega rožmarina (lahko nadomestimo s ščepom posušenega)
  • vejica svežega šetraja (lahko nadomestimo s ščepom posušenega)
  • 2 korenja
  • 50 g sira

Losos v skorjici – postopek:

Losos v skorjici bo pripravljen zelo hitro. Najprej pripravimo listnato testo: odstranimo embalažo in ga razvijemo po pekaču. Uporabimo kar priložen papir za peko. 😉

Nasvet:

Testo bomo lažje odvili, če ga 10 minut pred pripravo vzamemo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi.

Nato ribi odrežemo kožo in jo splaknemo pod vodo. Osušimo jo s papirnato brisačko. Lososa položimo na razvito listnato teso, na sredino. Čezenj posujemo sol in zelišča, ki jih prej operemo in sesekljamo. Lososa obrnemo in postopek ponovimo na drugi strani.

Olupimo in na kolobarje narežemo še 2 korenja, ki ju prav tako razporedimo po lososu. Tudi korenje rahlo solimo.

Potem vse skupaj zavijemo v listnato testo kot paketek. Čez posujemo še nariban sir in vse skupaj potisnemo v pečico, ki naj bo ogreta na 160 °C. Losos v skorjici naj se peče približno 40 minut.

Šele zdaj bo losos dobil tisto pravo, hrustljavo skorjico, v notranjosti pa bo prijetno mehka riba in zmehčano korenje, vsemu skupaj pa bodo piko na i dajal okus zelišč.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.9]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor