Zrezki v smetanovi omaki z bučkami in šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Zrezki v smetanovi omaki z bučkami in šparglji so tista jed, ki se je ne branimo, saj nam je všeč prijetno mehko meso, kremna omaka in dodatek zelenjave. Zraven lahko ponudimo testenine, riž, razne narastke in solato.

Pripomočki za zrezke v smetanovi omaki z bučkami in šparglji:

  • večja ponev s pokrovko
  • deska
  • nož
  • kuhalnica

Sestavine za zrezke v smetanovi omaki z bučkami in šparglji (za 2 osebi):

  • 2 zrezka poljubnega mesa, ki ju lahko narežemo tudi na koščke ali trakce (uporabila sem svinjsko meso in na koščke narezano piščančje)
  • 1 manjša bučka
  • pest špargljev
  • košček kokosove ali druge maščobe za praženje
  • 1/2 čebule
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol
  • ščep šetraja
  • ščep majarona

Postopek za zrezke v smetanovi omaki z bučkami in šparglji:

Za zrezke v smetanovi omaki z bučkami in šparglji najprej damo v ponev maščobo in sesekljamo čebulo, ki jo v ponev dodamo, ko se maščoba stopi in segreje. Medtem ko se čebula praži, stolčemo zrezke in jih po želji tudi narežemo na trakce ali koščke. Dodamo jih v ponev. Narežemo neolupljeno, a oprano bučko in jo dodamo k mesu.

Pripravimo še šparglje: odlomimo olesenel spodnji del stebel, jih speremo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarčke. Tudi te dodamo v ponev in posolimo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo približno 20 minut.

Ko se meso in zelenjava zmehčata, dodamo ščep šetraja in majarona.

K zrezkom prilijemo še 1 dl smetane za kuhanje in vse dobro premešamo.

Zrezke v smetanovi omaki z bučkami in šparglji ponudimo poleg poljubnih testenin ali riža, lahko pa pripravimo tudi kakšen okusen narastek, recimo rahel cvetačni narastek s porom.

Dober tek!

Save

Save

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor