Piščanec z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu
Print Friendly, PDF & Email

Piščanec z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu je okusov polna jed, ki jo lahko pripravimo vnaprej. Gre za testeno skorjico, v katero je odeto meso, poleg njega pa se peče zelenjavni nadev, poln arom, s katerimi se prepojijo vse sestavine te okusne jedi.

Pripomočki za piščanca z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu:

  • nož
  • deska
  • valjar
  • pekač
  • papir za peko (lahko uporabimo kar tistega, na katerega je zavito listnato testo)
  • skledica
  • posoda
  • ribežen
  • aluminijasta folija (malo večji kos od pekača)

Sestavine za piščanca z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu:

  • listnato testo v paketu po 275 g (zvito na papir za peko)
  • 1 piščančje prsi
  • 110 g graha
  • 3 paradižniki
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • žlička kokosove masti
  • ščep majarona
  • ščep bazilike
  • ščep šetraja
  • 2 jajci
  • 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • 50 g sira
  • sol po okusu

Postopek za piščanca z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu:

Za piščanca z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu najprej pripravimo zelenjavni nadev. Zanj sesekljamo čebulo in jo na stopljeni kokosovi masti popražimo. Medtem blanširamo paradižnike, jih olupimo (ni pa nujno, lahko jih le operemo) in jih narežemo na koščke. Zeleno papriko operemo in narežemo na majhne kockice. Vse dodamo k čebuli in kuhamo približno pol ure. Potem dodamo odcejen in splaknjen grah. Zelenjavni nadev solimo po okusu in dodamo zelišča: majaron, šetraj in baziliko. Nadev vlijemo na razvaljano testo, ki smo ga položili v pekač.

Piščančje prsi narežemo na zrezke in jih položimo na zelenjavni nadev. Sama sem uporabila zamrznjene zrezke, ki sem jih imela že prej pripravljene in nisem čakala, da se odtalijo. Le posolila sem jih in položila na nadev.

V skledico ubijemo jajci, ju razžvrkljamo in dodamo smetano za kuhanje ali kislo smetano. Vse dobro premešamo in rahlo solimo. Z dobro polovico mešanice prelijemo meso in ga potresemo z naribanim sirom.

Nato je čas, da naš piščanec z zelenjavnim nadevom dobi še zgornjo plast testa, ki se bo hrustljavo zapekla. Konce testa, ki visijo čez pekač, enostavno zapognemo proti notranjosti, da se na sredini prekrivajo. Čez prelijemo preostanek mešanice jajc in smetane in pekač prekrijemo z aluminijasto folijo ter ga za 45 minut postavimo v pečico, ogreto na 165 °C. Folijo nato odstranimo in pečemo še 10 minutk, da skorjica porjavi.

Piščanec z zelenjavnim nadevom v hrustljavem testu je pečen! Prijetne vonjave, ki se širijo iz pečice obogatimo le s skledo solate, sicer pa imamo vse v enem obroku.

Dober tek!

 

Save

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor