Semifreddo z gozdnimi sadeži – mrzla italijanska sladica
Print Friendly, PDF & Email

Semifreddo je zelo okusna mrzla italijanska sladica, ki osvežilna in kremasta. V tej različici marmorirana z jagodičevjem in potresena z oreščki, ki dodajo popoln okus ter poskrbijo za hrustljavost. Sladica po tem receptu hitro pripravljena, le za zamrzovanje potrebujemo več časa, zato jo je najbolje narediti dan prej, preden jo hočemo ponuditi. S to čudovito sladico zaužijemo tudi sadje in oreščke, ki nam dodajo vitamine, minerale in vlaknine.

Semifreddo sladico lahko uživamo samostojno kakor sladoled ali pa kot sladico ob kosilu, vedno nam polepša dan, pa naj bo hladno ali vroče.

Semifreddo mrzla italijanska sladica

Semifreddo – pripomočki

  • električni mikser

Semifreddo – sestavine

Za 6 porcij:

  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • 3 jajca
  • 75 g sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 400 g gozdnih sadežev (malin, ribeza, borovnic in jagod)
  • 60 g arašidov ali orehov

Semifreddo – postopek

Najprej pripravimo vse sestavine, da bo delo potekalo brez zapletov. Del sadežev shranimo za okraševanje semifreddo sladice, ko jo bomo postregli, ostale sadeže ročno ali strojno dobro sesekljamo, na grobosesekljamo tudi oreščke in ločimo rumenjake od beljakov.

Semifreddo, mrzla italijanska sladicaRumenjakom dodamo mleti sladkor in stepamo, da masa postane gosta in penasta, v drugi posodi stepemo beljake s ščepcem soli, da postane trd sneg.

V večjo posodo damo smetano in jo stepamo, da postane čvrsta, nato ji počasi, med počasnim stepanjem dodajamo in v celoti vmešamo stepen rumenjak.

Semifreddo, mrzla italijanska sladicaSedaj pričnemo počasi vmešavati še sneg iz beljakov. Masa za sladico semifreddo je postala z beljakom bolj rahla in zračna.

Semifreddo, mrzla italijanska sladicaZa zamrzovanje sladice semifreddo je najbolje pripraviti primerno plastično posodo in vanjo naložimo maso,  nanjo pa sesekljane gozdne sadeže, ki jih nekoliko pomešamo med maso. Semifreddo, mrzla italijanska sladicaČez potrosimo še s sesekljanimi oreščki. Tako pripravljeno sladico postavimo v zamrzovalnik, da zamrzne.Semifreddo, mrzla italijanska sladica

Preden zamrznjeno sladico postrežemo, jo iz zamrzovalnika vzamemo vsaj 15 minut poprej, da se ralo stali, nato jo narežemo na primerno velike kose, ki jih položimo na krožnike in okrasimo s sadeži, ki smo jih shranili za ta namen.

Semifreddo, mrzla italijanska sladica

Vrhunsko sladico lahko naredimo tudi brez pečenja. Lučka Glaser

Še nekaj ostalih receptov za sladice brez peke

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor