Sadna mascarpone torta brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Sadna mascarpone torta je pripravljena enostavno, hitro in brez peke. Ponuja kar nekaj možnosti, tako pri izbiri piškotnega dna, ki je lahko klasično iz maslenih piškotov ali pa zanj uporabimo čokoladne piškote. Tudi pri izbiri sadja imate proste roke, jaz sem tokrat uporabila breskve iz kompota. Mascarpone krema pa je čisto osnovna, lahko bi rekla pravzaprav vaniljeva krema in ne vsebuje želatine.

Enostavno okusna torta, ki je pripravljena kot bi mignil.

Sadna mascarpone torta brez peke

Pripomočki za sadno mascarpone torto brez peke

 • okrogel obod tortnega modela premera 20 cm
 • servirni krožnik/pladenj
 • električni mešalnik

Sestavine za sadno mascarpone torto brez peke

Za piškotno dno:

 • 150 g maslenih piškotov
 • 3 žlice mleka
 • 50 g masla

Za kremo:

 • 250 g mascarpone sira
 • 250 g sladke smetane za stepanje
 • 50 g sladkorja v prahu
 • 2 vaniljeva sladkorja z burbonsko vaniljo

In še:

 • 350 g oziroma 6 breskovih polovic iz kompota

Priprava sadne mascarpone torte brez peke

Najprej se lotimo piškotnega dna. V ta namen 150 g maslenih piškotov fino zmeljemo (lahko kupimo tudi že zmlete), maslo stopimo in ga prilijemo k maslenim piškotom, ter dodamo že 3 žlice mleka. Vse skupaj zmešamo, nato pa na servirni krožnik postavimo obod tortnega modela in vanj stresemo pripravljeno mešanico za piškotno dno, ki jo z žlico porazdelimo in nato potlačimo ob dno. Jaz si pri tem pomagam kar s kozarcem.

Sadna mascarpone torta brez peke

Krožnik s piškotnim dnom postavimo v hladilnik in pripravimo breskve iz kompota, ki jih narežemo na manjše koščke in jih damo v cedilo, da se bodo dobro odtekle.

Sadna mascarpone torta brez peke

Lotimo se kreme. Sladko smetano trdo stepemo in pustimo ob strani. Mascarpone skupaj s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem zmešamo skupaj. Dodamo in vmešamo (ročno ali pa z mešalnikom pri najnižji hitrosti) še stepeno sladko smetano in krema je pripravljena.

Sadna mascarpone torta brez peke

Sedaj iz hladilnika vzamemo krožnik s piškotnim dnom in čez porazdelimo pol mascarpone kreme. Čeznjo damo narezane breskve, ki jih z rokami malo potisnemo v kremo. Čez breskve porazdelimo in poravnamo preostanek mascarpone kreme.

Sadna mascarpone torta brez peke

Sadno mascarpone torto brez peke damo v hladilnik za 10-12 ur oziroma preko noči, da se plasti povežejo in strdijo. Po tem času odstranimo tortni obod in po želji torto še okrasimo, sicer pa je sadna mascarpone torta brez peke pripravljena, da jo postrežemo. Seveda jo pred tem lahko po želji še poljubno okrasimo.

Opomba avtorice
V kolikor bi želeli torto postreči še isti dan, v kremo po navodilih proizvajalca vmešajte 20 g želatine v prahu. Vse ostalo po receptu in torto postavite v hladilnik za 3-4 ure.

Sadna mascarpone torta brez peke

Poskusite tudi:

Sadna mascarpone torta brez peke

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor