Kinder torta brez peke
Kinder torta brez peke je narejena iz Kinder čokoladic, ki jih vsi dobro poznamo. Pripravljena je enostavno, v zgolj nekaj korakih. In kljub temu, da gre za čokoladno torto, je njena krema lahka in ne obteži.
Kremo lahko uporabite tudi za pripravo kakšne sladice v kozarcu. Torto okrasite po svoji želji, jaz sem jo s stepeno sladko smetano in jagodami, ki poskrbijo za dodatno svežino. Lahko pa bi jo, za še bolj čokoladen okus kar s koščki Kinder čokolade. Tudi maline, borovnice bi se lepo podale ali pa mandljevi lističi, celo kokos … Če Kinder čokoladic nimate, imate pa za porabit čokolado iz Kinder jajčk, lahko uporabite tudi to.
Pripomočki za pripravo Kinder torte
- okrogel pekač za torte s snemljivim obodom premera 20 cm
- sekljalnik
- električni mešalnik
Sestavine za Kinder torto brez peke
Za piškotno dno:
- 150 g zmletih maslenih piškotov
- 50 g masla
- 3 žlice mleka
Za Kinder kremo:
- 200 g Kinder čokoladic
- 250 g mascarpone sira
- 250 ml sladke smetane
Za preliv:
- 100 g Kinder čokoladic
- 70 ml sladke smetane
In še:
- malo stepene sladke smetane za okras (jaz sem je uporabila cca. 100 ml)
- par jagod ali drugo sadje, Kinder čokoladice, kokos, … oziroma dekoracija po želji in okusu
Priprava Kinder torte brez peke
Najprej v sekljalniku zmeljemo maslene piškote, lahko pa kupite že zmlete in uporabite te in piškotne drobtine stresemo v večjo skledo.
V kozici stopite maslo in ga prilijte k piškotnim drobtinam, dodajte še 3 žlice mleka in vse skupaj premešajte. Na primerno velik servirni krožnik položite obod tortnega modela (brez dna) in znotraj oboda nasujte piškote in jih porazdelite in poravnajte po dnu in dobro poteptajte. Sama si pri tem pomagam s steklenim kozarcem in tako piškotno dno res dobro potklačim. Krožnik s piškotnim dnom postavimo v hladilnik in se lotimo kreme.
Trdo stepemo sladko smetano. V manjšo posodo odmerimo in na manjše koščke nalomimo Kinder čokoladice. Posodo nato postavimo na večjo, v katero smo nalili vodo (dno manjše posode naj se ne dotika vode) in na vodni kopeli ob mešanju stopimo Kinder čokoladice.
V drugo posodo damo mascarpone, ki mu dodamo stopljeno čokolado in premešamo. Toliko, da se sestavini združita. Nato nežno vmešamo še stepeno sladko smetano (lahko ročno ali pa na najnižji hitrosti z električnim mešalnikom). Dobljeno Kinder kremo enakomerno porazdelimo in poravnamo po piškotnem dnu. Ponovno vrnemo v hladilnik in se lotimo preliva.
Kar v manjšo posodo, v kateri smo stopili čokoladice, na manjše koščke nalomimo 100 g Kinder čokoladic in jim prilijemo 70 ml sladke smetane. Oboje skupaj segrevamo na vodni kopeli toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi. Odstavimo in počakamo, da se čokoladni preliv ohladi.
Ko je čokoladni preliv ohlajen, ga prelijemo preko Kinder čokoladne kreme.
Kinder torto postavimo nazaj v hladilnik za vsaj 8 – 10 ur, še bolje do naslednjega dne. Zato ni nič narobe, če boste Kinder torto pripravili en dan prej. Tako se bosta krema in preliv res utrdila in boste torto lahko lepo rezali. V kolikor se vam res mudi, lahko torto postrežete že po cca. 4 urah v hladilniku, a bo krema še precej mehka (se pa da rezati).
Po tem, ko se je Kinder torta dobro ohladila in strdila (vsaj 8 ur v hladilniku), ji odstranimo obod in torto poljubno in po želji okrasimo ter narežemo na kose in postrežemo. Jaz sem jo tokrat okrasila z malo stepene sladke smetane in jagodami. Sicer pa je možnosti veliko.
Torto, v kolikor je takoj ne pojemo v celoti, lahko brez zadržkov še nekaj dni hranimo v hladilniku.
Prijetno sladkanje vam želim!
Ljubitelji enostavnih tort brez peke poskusite tudi:
- čokoladno kavno torto brez peke,
- čokoladno borovničevo torto brez peke,
- arašidovo torto brez peke,
- nežno kokosovo torto brez peke.