Svinjska ribica v hrustljavi skorjici
Print Friendly, PDF & Email

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici  je specialiteta, ki jo postrežemo ob posebnih priložnostih, rojstnih dnevih, obletnicah ali drugih praznikih. Priprava sploh ni težka in tudi veliko časa nam ne vzame, kar je super, sploh če pričakujemo goste in imamo še obilo drugega dela v kuhinji. Svinjska ribica v hrustljavi skorjici

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • leseni zobotrebci
  • ponev
  • lopatka

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici – sestavine

Za 8 kosov potrebujemo:

  • 400 g svinjske ribice
  • 16 dolgih rezin slanine
  • sol
  • poper
  • suha zelišča (peteršilj, bazilika)
  • maščobo za peko (npr. olje)

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici – postopek:

Svinjsko ribico narežemo na 8 enako velikih medaljonov. Okrog vsakega ovijemo 2 rezini na tanko narezane slanine in jo pritrdimo z lesenimi zobotrebci. Solimo in popramo na obeh straneh. Po želji lahko dodamo ščepec suhih zelišč – peteršilj, baziliko.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici
V ponvi segrejemo maščobo. Uporabimo tisto, ki jo uporabljamo sicer (olje, kokosovo olje itd.). Svinjske medaljončke previdno zložimo na vročo ponev in jih pečemo približno 5 minut.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici

Z lopatko jih previdno obrnemo še na drugo stran in jih prav tako pečemo približno 5 minut.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici

Pečene medaljončke serviramo na ogret ovalni krožnik.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjiciSvinjska ribica v hrustljavi skorjici se odlično poda h kuhani zelenjavni prilogi ali pisanim kruhovim cmočkom.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici

Tako pripravljeno svinjsko ribico običajno pripravimo za kakšno posebno priložnost, kot je rojstni dan, obletnica ali v času praznikov. Če želimo, da bo naša pojedina zares bogata in slavnostna, pripravimo tudi pijano hrenovko ter praznično smrečico iz palačink. Če ostane v želodčkih še kaj prostora, pa ga zapolnimo s preprosto, a elegantno sladico – panakoto.

Svinjska ribica v hrustljavi skorjici

Dober tek ob bogati pojedini!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor