Gobe s kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Gobe so v kulinariki zelo uporabne, saj jih lahko pripravimo na mnogo načinov. Zelo preprosto jed, ki je hitro pripravljena predstavljajo tudi gobe s kislo smetano. Postrežemo jih lahko samostojno s kosom kruha in sezonsko solato ali pa v kombinaciji z različnimi zrezki, rezanci, svaljki, njoki, rižem, krompirjem in narastki.

Gobe s kislo smetano

Gobe s kislo smetano – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • kuhinjska deska
  • nožek
  • čajna žlička
  • vok
  • kuhalnica

Gobe s kislo smetano – sestavine:

(za 2 osebi)

  • Gobe s kislo smetano500 g zamrznjenih gob
  • 20 g kokosove masti
  • 1 večja čebula
  • sol
  • 80 g kisle smetane
  • poper
  • 1 čajna žlička suhe zmesi za gobovo omako
  • 1,5 dl vode

Gobe s kislo smetano – postopek

Gobe narežemo na poljubno velike koščke; čebulo olupimo, očistimo in sesekljamo ter suho zmes za gobovo omako zmešamo z vodo.

Vok segrejemo na ognju in v njem raztopimo kokosovo mast. Na raztopljeni maščobi prepražimo čebulo, ki jo rahlo solimo.

Čebuli dodamo narezane gobe, jih solimo in popramo.

Gobe s kislo smetano

Gobe med kuhanjem spustijo vodo, zato jih kuhamo toliko časa, dokler skoraj vsa voda ne izpari iz voka. Med tem časom gobe večkrat premešamo.

Ko skoraj vsa voda izpari gobam dodamo mešanico za gobovo omako. Vse skupaj pustimo vreti približno 3 minute na srednje močnem ognju in med kuhanjem gobe z omako nekajkrat premešamo.

Gobe s kislo smetano

Na koncu dodamo še kislo smetano, dobro premešamo, solimo po okusu in kuhamo še kakšno minuto, nato odstavimo z ognja in gobe s kislo smetano so pripravljene.

Gobe s kislo smetano

Naj vam teknejo! 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor