Jajce v toastu s panceto
Print Friendly, PDF & Email

Jajce v toastu s panceto je še ena izmed idej kako pripraviti jajce malo drugače. Hrustljava panceta na dnu, vmes jajce z zelenjavo in sirom, ki se razlije, na vrhu in okoli pa hrustljav toast. Mmmmm …. obožujem jutra, ko imamo čas in se razvajamo z zajtrkom. Svetujem vam le, da uporabite toast, ki ima večje rezine, kot klasičen, ni pa nujno.

Jajce v toastu s panceto

Pripomočki za jajce v toastu s panceto:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za jajce v toastu s panceto

Za 1 – 2 osebi:

  • 2 toasta (jaz kupim ”Hotel” toast, ki ima večje rezine)
  • 2 jajci
  • 2 lističa topljenega sira
  • 4 rezine prekajene pancete (cca. 16 g)
  • 40 g paprike (lahko tudi druga zelenjava, npr. šparglji)
  • začimbe po okusu in želji (poper, mleti čili, česen v prahu, …)
  • malo masla (cca. 20-25 g)

Priprava jajca v toastu s panceto

Najprej si pripravimo vse sestavine. Papriko narežemo na čisto majhne koščke, toastu pa izrežemo sredino tako, da dobimo manjši okvir.

jajce v toastu s paneceto

Maslo stopimo v ponvi in, ko je dovolj segreto, damo vanjo ‘okvir’ toasta, v katerega položimo po dve rezini prekajene pancete. Čez ubijemo jajce (lahko ga tudi razžvrkljate) in začinimo (jaz sem izbrala poper), soljenje ni potrebno saj sta slana sir in panceta, pa konec koncev tudi toast. čez jajce potrosimo še pol narezane paprike in počasi pečemo na nižji temperaturi, da se nam spodnji del ne zasmodi, jajce pa bi ostalo ne pečeno.

jajce v toastu s paneceto

Ko jajce zakrkne oziroma je pečeno (vmes med pečenjem lahko ponev pokrijemo s pokrovko, ali pa jajce obrnemo na glavo za nekaj sekund in popečemo), čez jajce položimo rezino topljenega sira in prekrijemo s preostalim toastom, ki smo ga izrezali. Obrnemo in popečemo še po tej strani. Ko je toast hrustljavo zapečen, vse skupaj damo na krožnik in postrežemo. V kolikor nam velikost ponve to dopušča, lahko seveda obe jajci spečemo istočasno.

jajce v toastu s paneceto

Dober tek!

jajce v toastu s panceto

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor