Umešana jajčka z regratom in čebulo
Print Friendly, PDF & Email

Regrat je v kulinariki dobro poznan in v pomladnem času še kako uporabljen. Predvsem v solatah, a tudi v drugih jedeh je naravnost odličen. Tokrat sem se poigrala in naredila umešana jajčka z regratom in čebulo. Sestavine, ki se odlično dopolnjujejo, pikico na i vsem okusom na naredi še dodatek sira. Enostavno in okusno. Poskusite!

Pripomočki za umešana jajčka z regratom in čebulo

  • nož in deska rezanje
  • cedilo
  • ponev, kuhalnica
  • skodelica
  • vilica
  • štedilnik

Sestavine za umešana jajčka z regratom in čebulo

Za 1 osebo:

  • 2 jajci
  • 50-80 g regrata
  • pol čebule (cca. 40-50 g)
  • 60 g sira (jaz sem uporabila ementalca)
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • malo poljubne maščobe, jaz sem uporabila arašidovo olje

Priprava umešanih jajčk z regratom in čebulo

Regrat, ki smo ga nabrali in po večini očistili že zunaj, na travniku stehtamo in ga nato dobro operemo v vodi. Po potrebi postopek pranja ponovimo večkrat, tolikokrat, da je voda, v kateri se je pral regrat, čista.
Opran regrat osušimo (otresemo vodo) in ga na deski narežemo na manjše koščke – približno 0,1-1 cm široke.

Olupimo in nasekljamo tudi čebulo, v skodelico ubijemo dve jajci in si na manjše koščke narežemo sir.

V ponvi segrejemo olje in na njem počasi prepražimo nasekljano čebulo. Pražimo jo na srednjem ognju 2-3 minute, toliko, da postekleni in se nekoliko zmehča. Medtem jajcema v skodelico dodamo sol in poper po okusu in jajci razžvrkljamo.

Po tem, ko se je čebula nekoliko prepražila, dodamo regrat. Tudi tega med mešanjem na hitro popražimo (približno minutko), da uplahni. Še vedno pražimo na srednji temperaturi.

Sedaj k regratu in čebuli vlijemo začinjena in razžvrkljana jajca, dodamo na koščke narezan sir. Povišamo temperaturo na štedilniku, počakamo, da jajca malo zakrknejo in nato premešamo.

Mešamo in kuhamo tako dolgo, da jajca zakrknejo in se sir stopi.

Poleg postrežemo kos najljubšega kruha, priporočam čebulni kruh z jogurtom, ki bo še poudaril okuse, ki se prepletajo v umešanih jajcih z regratom in čebulo.

Ljubitelje jajčk vabim, da poskusijo tudi umešana jajčka z lisičkami in čebulo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor