Umešana jajca s česnom, topljenim sirom in peteršiljem
Na maslu umešana jajca s česnom, topljenim sirom in peteršiljem so enostavno odlična. Topljen sir že sam po sebi lepo paše k jajcem, dodatek peteršilja in česna pa poskrbita za krasen preplet okusov, vse skupaj popečeno na maslu pa jed naredi nežno.
Načinov priprave jajc je mnogo in ta je le eden izmed njih, a mene in mojega moža je povsem prepričal. Ljubitelji mesnin bi jim lahko dodali tudi na koščke narezano panceto ali kaj podobnega. Poskusite, morda pa umešana jajca s česnom postanejo tudi vaša najljubša.
Pripomočki za umešana jajca s česnom
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za umešana jajca s česnom
Za 1 osebo
- 3 jajca
- 2 trikotnika topljenega sira
- 1-3 vejice svežega peteršilja ali pol žličke posušenega
- česen v prahu po okusu (sama ne skoparim z njim)
- 15-20 g masla
Priprava umešanih jajc s česnom
Jajca ubijemo v skodelico in razžvrkljamo, peteršilj nasekljamo in dodamo k jajcem, trikotnike sira pa narežemo na manjše koščke in jih prav tako dodamo k razžvrkljanim jajcem. Če želite lahko dodate ščepec soli, čeprav niti ni potrebno, saj je slan že sir. Pomešamo. V ponvi pa stopimo in segrejemo maslo.
Ko se ponev in maslo v njej segrejeta, vanjo vlijemo razžvrkljana jajca z dodatki, posujemo še česen v prahu, jaz sem z njim kar radodarna, vi pa po okusu. Česen bi lahko dodali že prej, skupaj s peteršiljem in topljenim sirom, a meni je lažje, da ga dodam kasneje. Med mešanjem jajca pečemo toliko časa, da zakrknejo.
Postrežemo še vroča jajca s česnom, topljenim sirom in peteršiljem.
Naj teknejo!