Granatno jabolko – kako se ga lotiti?
Print Friendly, PDF & Email

Granatno jabolko je sadež zanimive oblike, ki ima številne zdravilne učinke. Ima nizko energijsko vrednost in vsebuje veliko hranilnih snovi. Poleg tega, da izboljšuje zdravje srca, upočasnjuje proces staranja, pripomore tudi pri ustavljanju širjenja rakavih celic. Bogato je z vitaminom C, kalijem in vsebuje veliko antioksidantov. Semena so polna vlaknin, ki so pomembna za dobro prebavo. Pa poglejmo, kako se ga lotimo.

Potrebujemo:

  • manjši nož
  • široko kuhalnico / lopatko
  • globok krožnik ali skodelica

Kako se lotimo granatnega jabolka?

Z manjšim nožem zarežemo slab centimeter globoko okrog sadeža, tako kot prikazuje slika. Ne zarežemo na sredini sadeža, ampak nekje pri zgornji tretjini – bližje “muhi” granatnega jabolka. Z rokami primemo obe polovički in narahlo pomikamo levo in desno.

S pomikanjem sem in tja previdno razpolovimo sadež. Če bi z nožem prerezali sadež, bi semena granatnega jabolka poškodovali, tako pa so le-ta ostala cela.

Nato naredimo z manjšim nožem zareze med posameznimi sklopi, kjer ni semen.

Z rokami razpremo sadež po zarezah, ki smo jih naredili.

Pripravimo si globok krožnik ali skodelico in granatno jabolko obrnemo navzdol. Nekaj semen bo kar samo padlo v skodelico. S pomočjo lopatke ali široke kuhalnice močno potolčemo, da izločimo še ostala semena.

Z lopatko udarjamo, dokler v skodelico ne padejo vsa semena. Lahko si pomagamo tudi z rokami.

Izločimo še bele delčke.

Semena granatnega jabolka lahko pojemo z žlico, dodamo v smoothie ali jih uporabimo za dekoracijo sladic in solat. Naredimo pa lahko tudi granatno jabolko v čokoladi.

Poglejte še druge nasvete, kako se lotimo čajote, kivija in melone.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor