Granatno jabolko v čokoladi
Granatno jabolko v čokoladi spada v kategorijo hitrih in preprostih sladic. Pripravimo jo iz samo dveh sestavin. Okus in svežina granatnega jabolka se odlično preplete s sladko grenkobo temne čokolade, ki v ustih ustvarita pravo eksplozijo okusov.
Granatno jabolko v čokoladi – pripomočki:
- oster nož
- 2 skledi
- skodelica
- kuhalnica
- kuhinjska tehtnica
- kozica
- jedilna žlica
- predpasnik
Granatno jabolko v čokoladi – sestavine:
(za 6-7 čokoladk)
- 150 g semen granatnega jabolka
- 100 g temne čokolade
Granatno jabolko v čokoladi – priprava:
Iz granatnega jabolka izluščimo semena. Najprej odrežemo zgornji del s ‘cvetom’.
Nato zarežemo po dolgem na izboklinah granatnega jabolka (na mestu, kjer gre bela kožica od lupine vse do sredine sadeža), podobno, kot bi rezali pomarančo. Pazimo, da ne zarežemo pregloboko, da ne ranimo semen.
Ko granatno jabolko narežemo po dolgem, ga previdno prelomimo najprej na pol in nato še na manjše koščke in izluščimo semena v skledo. Odstranimo vso belo kožico.
Pomembno je, da semena osušimo, preden jih damo v čokolado. Osušimo jih tako, da jih položimo med dve papirnati brisači in jih z rokami nežno potapkamo.
Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad paro.
Stopljeno čokolado previdno odstranimo iznad pare in ji dodamo semena granatnega jabolka ter premešamo.
Pekač ali pladenj obložimo s peki papirjem. Zajamemo zvrhano jedilno žlico mase in jo položimo na s peki papirjem obložen pekač/pladenj.
Dobimo 6-7 čokoladic z granatnim jabolkom. Vsako od njih potrosimo z nekaj semeni, ki so nam še ostala.
Za 1 uro jih damo v hladilnik, da se čokolada strdi. Če jih slučajno ne zmanjka takoj, jih lahko dva do tri dni hranimo v hladilniku.
Uživajte v okusih!