Mini cvetačne palačinke s sirom
Print Friendly, PDF & Email

Iz cvetače pripravimo mini cvetačne palačinke s sirom, ki so v bistvu majhni puhasti polpetki brez moke in iz samo petih sestavin. Okus je nežen, slan in lahko jih jemo kot glavno jed ali prilogo. Cvetača se sploh ne okusi močno, tako da se lahko poigramo z različnimi siri ali začimbami, ki jih dodamo v maso.

mini cvetačne palačinke s sirom

Pripomočki za mini cvetačne palačinke s sirom

  • večja ponev
  • palični mešalnik
  • posoda za kuhanje na sopari ali posoda, kovinsko cedilo in pokrovka

Sestavine za mini cvetačne palačinke s sirom

Za 2 osebi:

  • 175 g cvetače
  • ščep soli
  • 2 jajci
  • 50 g sira
  • ščep posušenega origana ali zelišč po izbiri
  • olje za ponev

Postopek za mini cvetačne palačinke s sirom

Mini polpetke iz cvetače pripravimo tako, da cvetačo najprej narežemo na manjše koščke. Položimo jih v posodo za kuhanje na sopari ali na kovinsko cedilo, ki ga pokrijemo s pokrovko, pod to pa postavimo posodo z malo vode. Kuhamo, dokler se cvetača ne zmehča. Preverimo z vilicami.

mini cvetačne palačinke s sirom

Ko je cvetača zmehčana, jo stresemo v posodo, v kateri jo bomo lahko spasirali s paličnim mešalnikom in jo zmešali z ostalimi sestavinami. Cvetači dodamo 2 jajci in vse skupaj spasiramo.

mini cvetačne palačinke s sirom

Dodamo ščep soli in posušenega origana ali drugih zelišč po izbiri ter 50 g naribanega sira. Lahko izberemo tudi sir z močnejšim okusom ali kombiniramo različna zelišča, saj je cvetača nežnega okusa.

mini cvetačne palačinke s sirom

Maso za mini cvetačne palačinke s sirom polagamo v vročo ponev, v katero vlijemo žličko olja. Oblikujemo krogce in jih pečemo nekaj minut na zmerni temperaturi. Ko so na spodnji strani lepo zapečeni, jih s kuhinjsko lopatko previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

mini cvetačne palačinke s sirom

Pečene cvetačne palačinke položimo na servirni krožnik in postrežemo še tople. Po želji jih lahko okrasimo tako, da jih posujemo z malo naribanega sira ali z nekaj listi svežih zelišč, ki smo jih uporabili tudi v masi. Zraven lahko ponudimo kruh in solato za lahko in zdravo večerjo, lahko pa jih ponudimo kot prilogo k mesnim jedem ali omakam.

mini cvetačne palačinke s sirom

Iz zelenjave lahko pripravimo različne polpete, tukaj je nekaj idej:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor