Slastni polpetki iz bučke in kolerabe
Zakaj bi kolerabo uporabili le v juhi, če lahko iz nje pripravimo okusne polpetke? Slastni polpetki iz bučke in kolerabe so lahko dobra popestritev jedilnika v obliki priloge, ker pa so tako okusni, jih boste verjetno želeli jesti kar same!
Polpetki iz bučke in kolerabe – pripomočki:
- nož
- vilica
- žlica
- rezalna deska
- ribežen
- skleda
- ponev
- stirač za česen
- krožnik
- papirnate brisačke
Polpetki iz bučke in kolerabe – sestavine:
- 1 bučka
- 1 koleraba
- 1 jajce
- 2 stroka česna
- 3 žlice moke
- 4 žlice drobtin
- par vejic drobnjaka
- 1/2 čajne žličke soli
- kokosova mast za cvrtje
Bučko in kolerabo operemo, odrežemo peclje, po želji olupimo in naribamo.
Naribano bučko in kolerabo damo v skledo. Vsujemo drobtine, moko, jajce, strt česen in sesekljan drobnjak. Posolimo in vse dobro premešamo. Če je masa zelo tekoča, dodamo še malo drobtin in moke.
Kokosovo mast damo v ponev, ki jo pristavimo na štedilnik. Če nimamo te masti, lahko uporabimo tudi olje. Ko se mast stopi in postane vroča, z žlico zajamemo malo mase in jo damo v ponev. Poskusimo oblikovati krog, lahko pa tudi druge oblike. Najbolje je, da najprej naredimo poskusni polpetek – preverimo, ali sta okus in gostota mase prava, potem pa nadaljujemo, dokler ne porabimo vse mase.
Polpetke pečemo na zmerni temperaturi približno 5 minut na vsaki strani. Ko so na prvi zlato zapečeni, jih obrnemo in spečemo do konca.
Pečene, čudovito zapečene polpetke iz bučke in kolerabe zlagamo na krožnik med plasti papirnatih brisačk, ki bodo vpile odvečno maščobo. Najbolje je, da jih pokrijemo s krpo, da bodo ostali topli.
Slastne polpetke zložimo na krožnik. Če imamo kakšen list buče ali kolerabe, ga uporabimo za serviranje.