Bučke pečene na žaru
Print Friendly, PDF & Email

Bučke pečene na žaru, so okusne in sočne s prijetno aromo po žaru. Z kar najmanj dodanega olja bodo odlično teknile ob krompirju, rižu, polenti … največkrat pa kar ob jedeh z žara.

Bučke vsebujejo veliko vode in vlaknin, zato so tudi odlično dietno živilo, na 100 g vsebujejo le 19 kalorij. Vsebujejo tudi ogljikove hidrate, beljakovine, kalcij, fosfor, železo, lutein, betakaroten, provitamin A, vitamina C in E.

Bučke pečene na žaru

Bučke pečene na žaru

  • žar z mrežo

Bučke pečene na žaru

Za 4 obroke:

  • 1 kg očiščenih jedilnih bučk
  • 80 g koruzne moke
  • 15 g morske soli
  • 10 ml olja po želji

Bučke pečene na žaru

Bučko odrežemo in operemo pod tekočo vodo, nato jo pustimo osušiti, če pa se nam mudi, bučko obrišemo s prtičkom, da ni več mokra, odrežemo ji pecelj in muho, nato bučo narežemo na 10 do 12 mm debele rezine, glede na njeno velikost in naše želje, lahko jo narežemo na pol in po dolgem ali pa na okrogle rezine.

V pekač ali na pladenj damo koruzno moko in sol ter obe sestavini pomešamo, da se sol lepo porazdeli med moko.

Bučke pečene na žaru

Rezine narezanih bučk pomokamo v mešanici moke in soli z obeh strani.

Bučke pečene na žaru

Zlagamo jih na pladenj ali krožnik, da so vse pomokane in počakamo, da je mreža od žara prosta za peko bučk.

Bučke pečene na žaru

Bučke naložimo na mrežo in jo zapremo z drugim delom mreže, sedaj bučke na rahlo pomažemo z čopičem, ki smo ga pomočili v olje.

Bučke pečene na žaru

Najprej za 4 do 6 minut pečemo na strani, ki smo jo naoljili, odvisno od vročine žara, ko so zlato zapečene, jih še na drugi strani pomažemo z oljem, nato jih pečemo še na drugi strani, da postanejo zlato zapečene.

Bučke pečene na žaru

Pečene bučke na žaru ponudimo še vroče, vendar so tudi hladne zelo okusne, zraven pečenih bučk lahko ponudimo tudi domačo tržaško omako.

Bučke pečene na žaru

Ni poletja brez bučk in iz različnih jedi iz slastnih bučk. Lučka Glaser

Danes sem vam pripravila različne jedi iz bučk in buč:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor