Umešana jajca z jurčki
Print Friendly, PDF & Email

Umešana jajca z jurčki – omamno dišeča jed, ki nariše nasmeh ugodja. Ko rastejo jih je veliko in najboljši so kar sveži. Tisti s temnim klobučkom zaradi osončenosti vsebujejo tudi veliko vitamina D, ki pomaga vgrajevati kalcij v kosti. Zato jih ponudite z zeleno listno zelenjavo ali kar peteršiljem, ki kalcija vsebuje še posebno veliko. Peteršilj vsebuje tudi vitamin C in tako sestavljen zajtrk vam bo zagotovo dal dovolj elana za vse izzive, ki vas čakajo pozneje.

Umešana jajca z jurčki – pripomočki:

  • nož za čiščenje
  • oster ribež
  • ponev za peko
  • pripomoček za mešanje

Umešana jajca z jurčki – sestavine:

  • mlad srednje velik jurčkov klobuk
  • ščepec posušenih domačih zelišč
  • sol po okusu
  • 2 do 3 jušne žlice vode
  • 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja
  • 3 jajca
  • sveže mlet poper po okusu
  • nekaj vejic peteršilja
  • nekaj listov radiča

Umešana jajca z jurčki – postopek priprave:

Pripravite si ponev za peko in vanjo vlijte nekaj žlic vode. V ponev nato dodajte mladega očiščenega jurčka, ki ste ga z ostrim ribežem narezali na zelo tanke rezine. Na tihem ognju podušite nekaj minut, da voda izhlapi. Dodajte oljčno olje, začimbe in sol ter preko ubijte jajca.

Beljake rahlo mešajte, da enakomerno zakrknejo. Nato med beljake in gobice na hitro umešajte še rumenjake ter ugasnite ogenj, ko je jed še nekoliko tekoča.

Takoj ponudite, lahko tudi na listu svežega radiča. Z popečeno rezino kruha in nekaj vejicami peteršilja se boste zdravo najedli.

Poskusite tudi sveže jurčke kot jurčkov karpačo ali pa si pripravite:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor