Testenine v porovi omaki z gobjim prahom
Print Friendly, PDF & Email

Testenine v porovi omaki z gobjim prahom so omamno dišeče. Čeprav je priprava hitra in sila enostavna jed preseneti z bogatim in polnim okusom.

Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – pripomočki:

  • nož in deska (če boste uporabili sveže sestavine)
  • ponev za pripravo omake (najbolje vok)
  • lonec za kuhanje testenin
  • pripomoček za mešanje

Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – sestavine:

  • 150 g narezanega zamrznjenega pora
  • 1 do 2 dl zamrznjenega soka, ki ostane od peke mesa
  • 1 čajna žlička gobjega praha (sama sem uporabila prah mletih jurčkov)
  • 2 trikotnika topljenega sira
  • 200 g testenin (sama sem uporabila polnovredne svedre)

Količina sestavin je primerna za dve osebi, čas priprave dobrih 30 minut.

Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – postopek priprave

V ponev za pripravo omake stresete na kolobarje narezan zamrznjen por ter dodate zamrznjen ali svež sok, ki vam je ostal od peke mesa.

Ko tekočina nekoliko povre dodajte eno čajno žličko gobjega praha ter po potrebi dolijte malo vode.

Premešajte ter dodajte topljen sir. Ko se sir lepo razpusti je omaka gotova. Po potrebi dolijte še malo vode, da bo omaka lepo tekoča in dodajte sveže strt česen in oljčno olje. V omako dodajte odcejene testenine.

Dobro premešajte in takoj ponudite z sveže ribanim parmezanom in svežo solato.

Pameten nasvet
Omaka naj bo bolj tekoča saj testenine tekočino hitro popijejo. Sama za pripravo te vrste jedi uporabljam kar vok ponev saj je ravno prav globoka, da v njej z lahkoto premešam omako z testeninami.
O sestavinah in prehranski vrednosti
Por, gobe in polnovredne testenine vsebujejo veliko prehranskih vlaknin zato je jed primerna za diabetike. Če so imeli jurčki temnejšo kapo vsebujejo vitamin D le ta pa je potreben za vgradnjo kalcija, ki ga je v poru kar precej.

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor