Testenine v porovi omaki z gobjim prahom
Testenine v porovi omaki z gobjim prahom so omamno dišeče. Čeprav je priprava hitra in sila enostavna jed preseneti z bogatim in polnim okusom.
Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – pripomočki:
- nož in deska (če boste uporabili sveže sestavine)
- ponev za pripravo omake (najbolje vok)
- lonec za kuhanje testenin
- pripomoček za mešanje
Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – sestavine:
- 150 g narezanega zamrznjenega pora
- 1 do 2 dl zamrznjenega soka, ki ostane od peke mesa
- 1 čajna žlička gobjega praha (sama sem uporabila prah mletih jurčkov)
- 2 trikotnika topljenega sira
- 200 g testenin (sama sem uporabila polnovredne svedre)
Količina sestavin je primerna za dve osebi, čas priprave dobrih 30 minut.
Testenine v porovi omaki z gobjim prahom – postopek priprave
V ponev za pripravo omake stresete na kolobarje narezan zamrznjen por ter dodate zamrznjen ali svež sok, ki vam je ostal od peke mesa.
Ko tekočina nekoliko povre dodajte eno čajno žličko gobjega praha ter po potrebi dolijte malo vode.
Premešajte ter dodajte topljen sir. Ko se sir lepo razpusti je omaka gotova. Po potrebi dolijte še malo vode, da bo omaka lepo tekoča in dodajte sveže strt česen in oljčno olje. V omako dodajte odcejene testenine.
Dobro premešajte in takoj ponudite z sveže ribanim parmezanom in svežo solato.