Jurčkov karpačo (carpacchio)
Print Friendly, PDF & Email

Jesen je čas najlepših jurčkov, takšnih brez črvičkov. Presenetite in jih pripravite kar surove, kot jurčkov karpačo (carpacchio). Navdušeni boste nad prvinskim okusom in bogato aromo.

jurckov-karpaco-2

Jurčkov karpačo (carpacchio) – pripomočki:

  • oster ribež z nastavljivim rezilom (če ste vešči rezanja lahko kar oster nož)
  • servirni krožnik

Jurčkov karpačo (carpacchio) – sestavine:

  • zdravi mladi jurčki
  • oljčno olje
  • timijan
  • sol po okusu
  • trdo maslo in rezine domačega polnovrednega kruha

Jurčkov karpačo (carpacchio) – postopek priprave

Sveže mlade jurčke očistite in operite. Z ostrim nožem jih narežite kar se da tanko. Za to opravilo lahko uporabite tudi oster ribež z nastavljivim rezilom in ga nastavite na zelo tanko ribanje. Jurčke naribajte na servirni krožnik, pokapljajte z oljčnim oljem in posipajte s svežim timijanom. Ponudite takoj! To je zelo posebna hitro pripravljena specialiteta za trenutke, ko se želite razvajati ali presenetiti goste.

jurckov-karpaco-3

Ob karpaču postrezite popečene rezine domačega polnovrednega kruha in hladno maslo. Po želji si vsak jedec naj doda sveže mleto sol. Užitek ob pristnem okusu je verjemite mi nepopisen!

jurckov-karpaco-4

jurckov-karpaco-6

jurckov-karpaco-7

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor