Jurčkov karpačo (carpacchio)
Jesen je čas najlepših jurčkov, takšnih brez črvičkov. Presenetite in jih pripravite kar surove, kot jurčkov karpačo (carpacchio). Navdušeni boste nad prvinskim okusom in bogato aromo.
Jurčkov karpačo (carpacchio) – pripomočki:
- oster ribež z nastavljivim rezilom (če ste vešči rezanja lahko kar oster nož)
- servirni krožnik
Jurčkov karpačo (carpacchio) – sestavine:
- zdravi mladi jurčki
- oljčno olje
- timijan
- sol po okusu
- trdo maslo in rezine domačega polnovrednega kruha
Jurčkov karpačo (carpacchio) – postopek priprave
Sveže mlade jurčke očistite in operite. Z ostrim nožem jih narežite kar se da tanko. Za to opravilo lahko uporabite tudi oster ribež z nastavljivim rezilom in ga nastavite na zelo tanko ribanje. Jurčke naribajte na servirni krožnik, pokapljajte z oljčnim oljem in posipajte s svežim timijanom. Ponudite takoj! To je zelo posebna hitro pripravljena specialiteta za trenutke, ko se želite razvajati ali presenetiti goste.
Ob karpaču postrezite popečene rezine domačega polnovrednega kruha in hladno maslo. Po želji si vsak jedec naj doda sveže mleto sol. Užitek ob pristnem okusu je verjemite mi nepopisen!