Široki rezanci v beli omakci z jurčki
Če želite hitro in enostavno pripraviti prigrizek, okusno predjed ali kosilo s širokimi rezanci v beli omakci z jurčki ne morete zgrešiti. Dodajte še svežo solato in najedli se boste za prste obliznit.
Široki rezanci v beli omakci z jurčki – pripomočki:
- deska
- nož za sekljanje
- oster tanek nož
- lonec za kuhanje testenin
- kozica za pripravo omake
Široki rezanci v beli omakci z jurčki – sestavine:
- 30 g čebule
- 50 do 60 g svežih jurčkov (lahko tudi zamrznjeni ali posušeni)
- 1,5 dl vode
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 2 zrna česna
- sol in poper po okusu
- šopek peteršilja
- 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja
- 150 do 200 g širokih rezancev
Količine so primerne za dve osebi, čas priprave 30 minut.
Široki rezanci v beli omakci z jurčki – postopek priprave
Čebulo in jurčke očistite. Čebulo nasekljajte na drobno, jurčke pa z ostrim tankim nožem narežite na večje tanke rezine. V lonec pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin. V širšo kozico ali lonec nalijte 1,5 dl vode, dodajte nasekljano čebulo, na lističe narezane jurčke ter po okusu posolite.
Na tihem ognju dušite toliko časa, da voda nekoliko povre (cca 10 minut). Prilijte 1,5 dl sladke smetane za kuhanje, 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja, dodajte tudi drobno sesekljan česen in peteršilj. Dobro premešajte in odstavite z ognja.
Dodajte odcejene testenine, dobro premešajte in pustite nekaj minut, da testenine nekoliko popijejo omako. Servirajte z vejico svežega peteršilja in tanko rezino svežega jurčka, ki ste jo prihranili ko ste rezali jurčke.