Omleta z lisičkami
Print Friendly, PDF & Email

Omleta z lisičkami je zelo okusen in nasiten obrok, ki si ga pripravimo za zajtrk.

Lisičke so ene izmed najbolj iskanih gob pri nas, v kulinariki so zelo cenjene, imajo prijeten okus in izrazito barvo. Čvrstejše so od mnogih drugih gob, skoraj nikoli črvive in zelo trajne, rastejo pa od konca maja pa vse do prvih zmrzali. Bogastvo naših gozdov lahko koristno izkoristimo, če smo ljubitelji nabiranja gob, sprehajanja po gozdu, ko opazujemo naravo, si naberemo tudi lisičke, pri tem pa ne pozabimo, da je količina nabranih gob omejena na dva kilograma na osebo.

Pripomočki za pripravo omlete z lisičkami:

  • skleda
  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • noč
  • posodica za merjenje tekočin
  • metlica za ročno mešanje
  • ponev
  • štedilnik
  • lopatica
  • krožnik

Sestavine za omleto z lisičkami

Za dve osebi:

  • 250 g očiščenih lisičk
  • 500 g bele moke tip 500
  • 2 jajci
  • 150 ml radenske
  • 150 ml vode
  • 150 ml mleka
  • 30 g čebule
  • sol po okusu
  • 50 ml sončničnega olja

Postopek za pripravo omlete z lisičkami

V posodo ubijemo jajci, dodamo radensko, mleko, vodo in sol, vse skupaj stepemo z metlico za mešanje, da dobimo redko tekočo maso.

V ponvi segrejemo olje, na katerem prepražimo na drobno narezano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo očiščene in oprane na drobno narezane lisičke, vse skupaj premešamo in med stalnim mešanjem pražimo pet do osem minut.

Tako prepražene lisičke dodamo pripravljeni masi in vse dobro premešamo.

V ponvi segrejemo olje in vanj vlijemo maso z lisičkami.

Ko je omleta enostransko pečena, jo s pomočjo lopatice obrnemo, da se zapeče še po drugi strani.

Hitro pripravljen slasten in okusen zajtrk, ki je lahko za marsikoga presenečenje. Lučka Glaser

Priporočam, da lisičke pripravite tudi na drugačen način:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor