Popraženi šparglji s semeni
Popraženi šparglji s semeni so hitro in enostavno pripravljena priloga, ki paše praktično kamorkoli. Lahko je del kosila, skupaj s pirejem ali rižem je lahko samostojna jed, ali jo postrežemo k jedem z žara, …
Šparglje po tem receptu minimalno termično obdelamo in tako ostanejo hrustljavi, za še več hrustljavosti pa poskrbijo semena, ki jih dodamo. Če želite, lahko špargljem dodate še bučko in odlična priloga je tu, čas priprave pa se pri tem ne spremeni, saj tudi bučke ne potrebujejo dolgotrajne termične obdelave.
Pripomočki za popražene šparglje s semeni
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za popražene šparglje s semeni
Za 3-4 osebe:
- 500 g špargljev (očiščenih)
- 20 – 25 g mešanice semen (lan, sezam, bučna, sončnična semena)
- 25 g masla
- sol po okusu
Priprava popraženih špargljev z bučnimi semeni
Šparglje narežemo na krajše kose, naj bodo primerni grižljaju, olesenele dele zavržemo ali pa uporabimo za npr. čaj.
Pripravimo si še mešanico semen, sol, v ponvi pa stopimo košček masla.
Ko je ponev segreta in maslo stopljeno, dodamo narezane šparglje, mešanico semen in sol po okusu.
Premešamo in znižamo temperaturo na štedilniku. Na srednji temperaturi pražimo približno 5 – 7minut, vmes pa občasno premešamo.
Če imate radi bučke, lahko dodate tudi bučke (čas praženja se pri tem ne spremeni).
In popraženi šparglji s semeni so pripravljeni, da jih postrežemo.
Ljubitelji špargljev poskusite tudi:
- šparglje s slanino in bučkami iz pečice,
- špargljevo pito z listnatim testom,
- testenine s šparglji in pršutom,
- slane mafine s šparglji, slanino in sirom,
- umešana jajca s šparglji in čebulo,
- špargljevo špinačno juho,
- ajdovo kašo s šparglji,
- rižoto s šparglji in bučkami.