Bananine palačinke s kakavom
Print Friendly, PDF & Email

Bananine palačinke s kakavom so zelo enostavno pripravljene, njihov okus pa ravno pravšnja kombinacija banan in kakava, so pa tudi zelo rahle in mehke. Pripravite si jih za zajtrk ali večerjo, obložite s poljubnim sadjem ali prelijte s sadno omako in uživajte v njihovi rahlosti ter okusu. Meni so najbolj všeč prelite z malo akacijevega medu in banano, narezano na kolobarje.

Pripomočki za bananine palačinke s kakavom

  • blender

Sestavine za bananine palačinke s kakavom

Za 8-9 bananinih palačink (2-3 osebe)

  • 2 jajci (L)
  • 2 zrelejši banani
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (cca. 3-4 g)
  • 2 čajni žlički (cca. 10-12 g) kakava v prahu (grenki kakav)
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 1 jedilna žlica mleka

In še:

  • malo olja ali druge maščobe za peko

Priprava bananinih palačink s kakavom

Priprava je izjemno enostavna, vse sestavine po zgornjem vrstnem redu damo v posodo blenderja: 2 jajci, 2 banani (bolj bosta zreli, bolj sladki bosta),60 g ovsenih kosmičev, žličko pecilnega praška, dve žlički pravega grenkega kakava, vaniljev sladkor in žlico mleka.

Vklopimo blender in vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Maso za bananine palačinke s kakavom pustimo stati 10-20 minut (lahko tudi dlje), da se sestavine povežejo.

Po tem, ko je masa malo postala, segrejemo ponev in v njej malo maščobe (olje), maso vlijemo v ponev in pri tem oblikujemo majhne palačinke (maso počasi vlivamo kar iz vrča blenderja). Bananine palačinke s kakavom najprej počasi (na nižji temperaturi) popečemo iz ene strani, nato jih z lopatko obrnemo in popečemo še z druge strani. Približno 3 minute na vsaki strani. Sama jih pečem na stopnji 3 od 9 pri steklo-keramični plošči.

Pečene palačinke naložimo na krožnik in postrežemo s poljubim sadjem, ali pa jih prelijemo z medom, seveda pa poleg lahko ponudite tudi poljuben namaz.

In, če bo kakšna palačinka ostala, nič hudega, odlična je tudi hladna.

Ljubitelji palačink z banano, poskusite tudi:

dav

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor