Ovsene palačinke s koščki jabolk in banano
Print Friendly, PDF & Email

Ovsene palačinke s koščki jabolk in banano so zelo enostavno pripravljene in bodo teknile za zajtrk ali večerjo tako malim sladokuscem kot tudi tistim, malo starejšim. So mehke in rahle, med peko ne razpadejo. In seveda, so okusne. Za sladkost poskrbi banana, za sočnost jabolko, vse sestavine skupaj pa tvorijo okusne palačinke, ki teknejo same po sebi.

Pripomočki za ovsene palačinke:

  • sekljalnik (za mletje ovsenih kosmičev)

Sestavine za ovsene palačinke

Za 10-12 mini palačink:

  • 140 g ovsenih kosmičev
  • 140 ml mleka
  • 1 jabolko (cca. 100-120 g)
  • 1 banana
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • ščep vanilje v prahu (lahko tudi vaniljev ekstrakt)
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška (3 g) – lahko tudi vinski kamen

In še:

  • olje za peko

Priprava ovsenih palačink s koščki jabolk in banano

Najprej v sekljalniku (ali podobnem pripomočku) zmeljemo ovsene kosmiče, lahko kupimo tudi že zmlete, v obliki ovsene moke. Jabolko olupimo (če imamo domača, ne škropljena, lupljenje ni potrebno) in narežemo na manjše koščke. Lahko ga tudi naribamo. Banano olupimo in jo nalomimo v skledo, v kateri bomo pripravili maso.

Banano z vilicami zmečkamo. Kakšen košček lahko pustimo cel. Dodamo jajce, mleko, žlico olja, zmlete ovsene kosmiče in pecilni prašek ter mleti cimet in vaniljo v prahu (če te nimamo, lahko tudi vaniljev ekstrakt ali pa povsem izpustimo).

Vse skupaj dobro premešamo z metlico za stepanje in dodamo in vmešamo še narezano jabolko , ki pa ga, kot omenjeno, lahko v maso za ovsene palačinke tudi naribamo.

Maso za ovsene palačinke s koščki jabolk in banano pustimo malo postati (5-10 minut), nato pa segrejemo ponev, v katero smo vlili malo olja in, ko se vse skupaj segreje v ponev s pomočjo žlice prenesemo maso in oblikujemo mini palačinke. Počasi jih pečemo (srednja temperatura štedilnika, 2-4 minute na vsaki strani), da jih ne prepečemo. Če bo ponev prevroča, se ovsene palačinke s koščki jabolk in banano utegnejo preveč zapeči (zasmoditi). Ko se spečejo na eni strani, jih obrnemo in spečemo še z druge strani.

Postrežemo samostojno ali pa skupaj s poljubnim sadjem ali poljubnim prelivom (npr. med).

Naj vam teknejo!

Ljubitelje mini palačink, pa vabim, da poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor