Sladoledni tiramisu
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi sladoled? Ja. Kaj pa tiramisu? Tudi. Potem se boste v sladoledni tiramisu zagotovo zaljubili. Hitra in enostavna priprava, ravno prav sladko in hkrati osvežujoče za poletne dni – to je sladoledni tiramisu – sladica vročega poletja.

Sladoledni tiramisu – pripomočki:

  • kozarci
  • zajemalka sladoleda (ali žlica)
  • grelnik vode / posoda za kuhanje kave
  • skodelica za kavo / kapučino

Sladoledni tiramisu – sestavine:

  • baby piškoti
  • sladoled (3 kepice/kozarec)
  • skodelica kave ali kapučina
  • sladka smetana
  • dekoracija: vejica mete, čokoladni posip …

 

Sladoledni tiramisu – postopek:

V steklene kozarce nalomimo (ali narežemo) manjše kose baby piškotov. Prelijemo jih z nekaj žlicami kave ali kapučina, da se lepo namočijo.

Na dobro namočene baby piškote pride na vrsto sladoledna plast. Uporabimo poljubno vrsto sladoleda. K tiramisuju se lepo poda okus kavnega ali kapučino sladoleda, prav tako pa tudi druge vrste, celo sadni sladoled, če ga imate raje. Uporabite lahko kupljeni sladoled, če pa bi ga raje naredili sami, priporočam sladoled s koščki čokolade.

V kozarček damo 2 kepici sladoleda in ju lepo porazdelimo po celotni plasti. Na sladoledno plast zložimo še eno plast baby piškotov in jih prav tako namočimo s kavo ali kapučinom.

In še ena plast sladoleda oz. zaradi lepšega videza te poletne sladice, dodamo 1 kepico sladoleda, ob njej pokončno položimo en baby piškot, nato pa čez celotno površino nabrizgamo sladko smetano. Uporabimo lahko stepeno smetano ali (še hitreje in bolj enostavno) tisto iz spreja.

Sladoledni tiramisu okrasimo še s čokoladnim ali kakavovim posipom ter v smetano porinemo eno vejico sveže mete.

Sladoledni tiramisu je tako končan. Pripravili smo ga zares hitro. Ker vsebuje sladoled, ga postrežemo takoj!

Prijetno osvežitev!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor