Lchf hrustljavi linški srčki
Print Friendly, PDF & Email

Lchf hrustljavi linški srčki so za vse, ki se prehranjujejo na način lchf, ker so popolnoma brez pšenične moke in brez belega sladkorja, z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov,  vendar zato nič manj okusni. Če jih par dni pustimo stati,  pridobijo še čudovito hrustljavost, kar še dodatno odlikuje piškote. Zaradi dodanega cimeta so izredno slastno aromatični. In še namig – lchf hrustljavi linški srčki so izredno lepo, slastno in romantično darilo.

Lchf hrustljavi linški srčki – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za testo
  • valjar
  • 2 x kuhinjska vrečka za shranjevanje živil – 3 kg
  • 2 x model srček za piškote – večji in manjši
  • pekač
  • peki papir

Lchf hrustljavi linški srčki – sestavine:

  • 260 g bele razmaščene mandljeve moke
  • 50 g kokosove moke
  • 110 g masla
  • 55 ml kokosovega olja
  • 80 g sukrin sladkorja v prahu
  • 2 jajca
  • par kapljic vaniljeve arome
  • par kapljic mandljeve arome
  • ščep soli
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/2 žličke cimeta (ni obvezna sestavina)

In še:

  • domača lchf malinova marmelada
  • sladilo sukrin v prahu za posip

Lchf hrustljavi linški srčki – postopek:

V posodo odmerimo vse sestavine za testo. Maslo naj bo hladno.

Vse sestavine z rokami zgnetemo v homogeno kepo testa. Gnetemo tako dolgo, da se maslo povsem razpusti. Nato testo razdelimo na dva enaka dela.

Nato prvo kepo testa damo v pvc vrečo za živila in jo zvaljamo na 3 mm debeline. Na ta način valjanja testa ni potrebno dodatno mokati in tudi lomi se ne. Postopek ponovimo z drugo kepo testa. Vreči z razvaljanim testom damo na ravno podlago – npr. na deska za rezanje ali pladenj in ju za pol ure damo v zmrzovalnik. Testo bo rahlo zamrznilo in to nam bo pri izrezovanju z modelčkom za piškote zelo  olajšalo delo, kajti testo se bo zelo lepo izrezovala in se ne bo lomilo.

Iz rahlo zmrznjenega testa z modelčkom za piškote izrežemo srčke – to bodo spodnji deli piškotov in jih polagamo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.

Postopek ponovimo z drugim delom testa, s to razliko, da iz že izrezanega srčka z manjšim modelom izrežemo še en srček – to bodo zgornji deli piškotov. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem.

Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 8 do 10 minut oz. odvisno od pečice in sicer vsak pekač posebej, kajti zgornji deli piškotov se pečejo nekoliko manj časa. Proti koncu peke spremljamo peko, kajti mandljeva moka se lahko zelo hitro prepeče in piškoti bi dobili temno rjavo barvo. Pečene piškote odstranimo iz pekača in jih pustimo, da se ohladijo. Načeloma jih lahko z marmelado premažemo še isti dan, lahko pa tudi dan, dva ali več kasneje, odvisno kdaj jih bomo potrebovali.

Zgornje dele piškotov potrosimo s sladilom sukrin v prahu, spodnje dele pa premažemo z domačo lchf marmelado, ki je brez belega sladkorja. V tem receptu je uporabljena malinova marmelada.

Spodnje in zgornje dele piškotov združimo v slastne in zapeljive lchf hrustljave linške srčke.

Prijetno sladkanje!

Priporočam še naslednje recepte:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor