Mandljeva krostata s hruškami
Print Friendly, PDF & Email

Krhko testo, ki ga bomo naredili iz mandljeve moke in nadev iz mletih mandljev z noto čokolade in svežino, ki jo bodo dodale hruške – vse te čudovite okuse bomo ujeli v mandljevi krostati s hruškami, ki nas bodo popeljali v kulinarično doživetje.

mandljeva-krostata-s-hruskami-11

Mandljeva krostata s hruškami – pripomočki:

  • tehtnica
  • sekljalnik
  • žlica
  • pekač premera 28 cm
  • nož za lupljenje
  • ribeželn
  • žlička

Mandljeva krostata s hruškami – sestavine:

Pekač za pite premera 28 cm

Testo:

  • 200 g mandljeve moke
  • 150 g zmehčanega masla
  • 4 žlice eritritola (ali kakšnega drugega sladila)
  • nastrgana limonina lupinica
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 rumenjaki
Nasvet
Sladico lahko prav tako naredimo z belo moko in z belim ali rjavim sladkorjem. V primeru, da bomo uporabili belo moko, je dozirajmo nekoliko več, recimo enih 50 g več. Sladkor zmanjšamo za žlico ali dve.

Nadev:

  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g zmehčanega masla
  • 4 do 5 žlic eritritola (ali kakšnega drugega sladila)
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščep cimeta v prahu
  • par kapljic mandljeve arome
  • 2 jajci
  • 2 žlici črnega grenkega kakava
  • 30 g čokoladnih kapljic

In še:

  • 4 hruške
  • sok 1 limone

Mandljeva krostata s hruškami – postopek:

Vse sestavine za testo zgnetemo v homogeno testo.mandljeva-krostata-s-hruskami-1Testo ne rabi počivati in ga kar takoj s pomočjo prstov razporedimo po namaščenem pekaču. Testo prešpikamo z vilicami in ga damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 10 minut.mandljeva-krostata-s-hruskami-2Med tem, ko se peče testo, se lotimo hrušk. Hruške olupimo in prerežemo po polovici. Polovičkam s pomočjo žlice izdolbemo pečke. To počnemo z občutkom in pazimo, da se nam polovičke ne prelomijo. Hruške prelijemo z limoninim sokom, da ne bodo oksidirale in bodo ohranile lepo belo barvo.mandljeva-krostata-s-hruskami-4Nato se lotimo nadeva. V sekljalniku zmeljemo mandlje.mandljeva-krostata-s-hruskami-3Nato kar v sekljalnik dodamo maslo, sladilo, vaniljev sladkor, mandljevo aromo, cimet, jajci in čokolado v prahu ter vse skupaj zmešamo.mandljeva-krostata-s-hruskami-6Na koncu ročno primešamo še čokoladne kapljice.mandljeva-krostata-s-hruskami-7Na skoraj ohlajeno, mlačno testo enakomerno premažemo nadev.mandljeva-krostata-s-hruskami-5Hruške po dolžini z nožem prečno narežemo na krhlje. Pazimo, da z nožem ne zarežemo do dan, da se hruške obdržijo še v celem kosu. Tako narezane hruške v krogu razporedimo po nadevu krostate in damo peči na 180 stopinj Celzija za 40 minut.mandljeva-krostata-s-hruskami-8Prijetno sladkanje!mandljeva-krostata-s-hruskami-9Njom, njom, njooom……mandljeva-krostata-s-hruskami-12

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor