Mandljeva pita z ribezom brez moke in sladkorja
Print Friendly, PDF & Email

Mandljeva pita z ribezom je pita, katero si boste kakšen košček več privoščili brez slabe vesti, saj ne vsebuje moke in prav tako ne sladkorja. Čeprav je brez moke in brez sladkorja, po okusu prav nič ne zaostaja za ostalimi sladici, pa še sladka je.

Mandljeva pita z ribezom brez moke in sladkorja – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • žlica
  • pekač za pite premera 24 cm

Mandljeva pita z ribezom brez moke in sladkorja – sestavine:

Biskvit:

  • 4 cela jajca
  • 6 žlic eritritola (ali kakšnega drugega sladila)
  • 7 žlic mandljeve moke
  • par kapljic vaniljeve arome
  • 1 kavna žlička pecilnega praška

Nadev:

  • 180 g svežega ribeza (lahko tudi maline)

Premaz:

  • 4 beljaki
  • ščepec soli
  • 4 žlice eritritola (ali kakšnega drugega sladila)
  • 1 žlička limoninega soka
  • 3 žlice mandljevih lističev

In še:

  • žlička masla za premaz pekača

Mandljeva pita z ribezom brez moke in sladkorja – postopek:

Jajca ubijemo v posodo za mešanje in skupaj s sladilom z električnim mešalcem stepemo v kremno zmes.Kremni zmesi primešamo mandljevo moko, pecilni prašek in vaniljevo aromo.Pekač namastimo z maslom in nanj zlijemo maso za biskvit in ga damo peči v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za 15 minut klasične peke.Med tem, ko se biskvit peče, iz beljakov stepemo sneg. Beljakom pred stepanjem dodamo ščep soli. Ko je sneg postal kompakten, mu postopoma primešamo sladilo in žličko limoninega soka. Mešamo tako dolgo, da dobimo trd sneg.Ribez očistimo vejic in ga po potrebi splahnemo pod tekočo vodo in ga čimbolj osušite. Če je ribez čist, ga ne perite. Jagode ribeza enakomerno razporedimo po pečenem biskvitu.Čez ribezove jagode premažemo beljakov sneg, ki ga ni treba enakomerno poravnati, temveč naj ostane v rustikalnem videzu. Nato čez sneg potrosimo mandljeve lističe.Pekač ponovno vrnemo v pečico na 170 stopinj Celzija z ventilacijo za cca. 10 minut, da beljakov premaz dobi malo barve. Pustimo, da se ohladi in postrežemo. Med pečenjem bo ribez oddal nekaj soka in zato bo biskvit kar moker, vendar to ni slabo, kajti zaradi tega je mandljeva pita z ribezom brez moke in sladkorja izredno sočna.Prijetno sladkanje brez slabe vesti.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor