Kokosovi piškoti brez moke in dodanega sladkorja
Recept za kokosove piškote brez moke in dodanega sladkorja je zelo primeren za vse, ki ne smejo ali se izogibajo ogljikovim hidratom in sladkorju. Da bo tudi za vas dan bolj sladek.
Kokosovi piškoti brez moke in dodanega sladkorja – pripomočki:
- električni mešalec
- posoda za mešanje
- tehtnica
- ribeželn za limonino lupinico
- pekač
- peki papir
Kokosovi piškoti brez moke in dodanega sladkorja – sestavine:
Količina zadošča za 24 piškotov oz. 12, ko jih združimo po dva skupaj
Testo:
- 35 g fino mlete kokosove moke
- 3/4 čajne žličke vinskega kamna
- vanilja (v mlinčku ali ekstrat)
- 75 g masla
- 1 žlica kokosovega olja
- 4 žlice sukrina (ali podobnega sladila)
- 2 jajci
Krema:
- 2 žlici maskarpone sira
- 1 žlica grenkega kakava
Kokosovi piškoti brez moke in dodanega sladkorja – postopek:
V posodico odtehtamo kokosov moko in dodamo vaniljo in vinski kamen.
V posodi zmiksamo maslo in kokosovo olje.
Nato dodamo sukrin in jajci.
Nato združimo mokre in suhe sestavine. K mokrim sestavinam dodamo kokosovo moko z vinskim kamnom in vaniljo.
Naribamo še malo limonine lupinice. Testo pustimo 5 minut počivati. Najprej je masa redka, vendar se zgosti.
Z roko oblikujemo kroglice in jih naložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Nato s prsti kroglice rahlo sploščimo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, cca. 12 minut. Po pečenju bodo piškoti še zelo mehki, vendar ko se bodo ohlajali, bodo postali trdi.
Kremo zmešamo iz maskarpone sira in grenkega kakava. Meni je všeč okus grenkega kakava, zato ne dodajam sladila, vendar če je komu ljubše slajše, ga lahko doda.
Piškote premažemo s kremo in združimo dva po dva skupaj. Na koncu, če želimo, jih še okrasimo s čokoladno glazuro – ni obvezno, je samo zaradi lepšega videza.
Prijetno sladkanje brez slabe vesti!