Čokoladno lešnikovi venčki
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno lešniki venčki so pripravljeni kot bi mignil, še hitreje pa jih zmanjka. Listnato testo, čokoladno lešnikov namaz, lešniki in to je to.

Namesto čokoladno lešnikovega namaza bi lahko uporabili tudi npr. jagodno marmelado in čez posuli mandljeve lističe. Ali pa mlečni namaz s kokosom in mandljeve lističe, …

Čokoladno lešnikovi venčki

Pripomočki za čokoladno lešnikove venčke

  • pekač v velikosti pečice

Sestavine za čokoladno lešnikove venčke

  • 2 x 275 g zavojček svežega listnatega testa
  • 2 – 3 zvrhane žlice poljubnega čokoladno lešnikovega namaza
  • nekaj lešnikov (cca. 10 – 15) ali mleti lešniki
  • 1 jajce za premaz (S)

Priprava čokoladno lešnikovih venčkov

Pečico vklopimo in nastavimo na 170 °C (ventilacija).

Odvijemo obe rolici listnatega testa in obe pustimo na priloženem papirju za peko, v katerega sta zavita. Na eno polo testa nanesemo 2 – 3 radodarne žlice čokoladno lešnikovega namaza in ga premažemo po vsej površini.

Čokoladno lešnikovi venčki

Čez namazano listnato testo denemo drugo listnato testo, tako, da ga popolnoma prekrijemo; najlažje tako, da testo dvignemo skupaj s papirjem za peko, v katerega je bilo zavito in ga poveznemo čez namazano testo, nato pa odstranimo papir za peko, ki je na vrhu. Papir za peko, položimo na pekač.

Obe poli testa sedaj z dlanmi malo stisnemo skupaj, nato pa narežemo na trakove, široke 1,5 – 2 centimetra.

Čokoladno lešnikovi venčki

Jemljemo trakove, vsakega posebej in ga zavijemo z vsako roko v drugo smer, da se zvije. Oblikujemo venček, lahko pa tudi drugo obliko, npr: pentljo, presto, pustimo palčko, … Ali pa trakove zvijemo kot polžke. Venčke polagamo na pekač.

Čokoladno lešnikovi venčki

Ko smo oblikovali vse, vzamemo lešnike in jih grobo sesekljamo ali zdrobimo (jaz sem jih dala v pvc vrečko in zdrobila s pomočjo valjarja). Jajce razžvrkljamo v manjši skodelici in s čopičem premažemo vse čokoladno lešnikove venčke, čez pa posujemo zdrobljene ali mlete lešnike. Če jih nimamo, nič hudega, izpustimo.

Čokoladno lešnikovi venčki

Pekač potisnemo v na 170 °C (ventilacija) ogreto pečico in čokoladno lešnikove venčke pečemo 15 – 20 minut, da se lepo zapečejo.

Čokoladno lešnikovi venčki

Prijetno sladkanje!

Če imate radi sladice z listnatim testom poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor