Čokoladno – bananina roža s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Najprej boste okusili čokolado, nato se bo okus čokolade zapletel z okusom banan in na koncu se jima pridruži še nežna nota kokosa, vse skupaj pa je zavito v hrustljavo listnato testo … to je čokoladno-bananina roža s kokosom. Sladica, ki je pripravljena v vsega skupaj 30-35 minutah (s peko vred), zanjo pa potrebujemo le 5 sestavin. Le poskusite, res je enostavno.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (13)

Pripomočki za pripravo čokoladno-bananine rože s kokosom

 • pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico)
 • papir za peko
 • nož
 • deska za rezanje
 • skodelica za žvrkljanje jajca
 • vilica
 • čopič za mazanje
 • kuhinjska tehtnica
 • električna pečica

Sestavine za pripravo čokoladno-bananine rože s kokosom

Za 8 kosov

 • 250 g (ali 275 g) zavitek svežega, že razvaljanega listnatega testa
 • 150 g navadne mlečne čokolade (lahko tudi čokolada z lešniki)
 • 2 banani
 • 40 g kokosove moke
 • 1 celo jajce
Ideja
Namesto banan lahko uporabite tudi drugo sanje (marelice, jagode, borovnice, hruške (olupljene), …. V tem primeru (če sem vam zdi, da se kokos ne ujema z izbranim sadjem) lahko kokosovo moko nadomestite tudi z lističi mandljev ali čim podobnim.

Postopek priprave čokoladno-bananine rože s kokosom

Najprej priklopimo električno pečico in temperaturo nastavimo na 180 °C (ventilacijska pečica). Čokolado nasekljamo na manjše kose, banani olupimo in narežemo na cca. 0,5 centimetra široke kolobarje. Predlagam, da si pripravite tudi kokosovo moko in 1 celo jajce, ki v skodelici in s pomočjo vilice razžvrkljamo.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom

Nato razgrnemo rolico svežega listnatega testa na delovno površino. Z nožem testo najprej prerežemo po sredini navpično in diagonalno. Tako, kot je prikazano na spodnji sliki. Dobili smo 4 dele.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (4)

Sedaj pa vsak posamezni del prerežemo še po diagonali, tako da dobimo 8 trikotnih delov, kot prikazuje spodnja slika.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (5)

Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko polagamo trikotne dele enega čez drugega, tako, kot prikazuje spodnja slika. Deli naj se med seboj prekrivajo tako, da je sredina popolnoma prekrita s testom, na ven pa gledajo ožji in daljši kraki trikotnikov.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (6)

Sedaj čez testo posujemo nasekljano čokolado. Čez čokolado naložimo na kolobarje narezani banani. Čez vse skupaj pa še posujemo kokosovo moko.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (2)

Ko je čokoladno-bananina roža s kokosom že napolnjena, je čas, da jo sestavimo. To storimo tako, da vse skupaj ovijemo z listnatim testom (ožjimi in daljšimi deli trikotnikov listnatega testa), ki gleda ven iz pekača. Tako, kot prikazuje spodnja slika. Nič hudega ni, če kje ostanejo luknje in se še vedno vidi nadev, nič se ne bo razlezlo. Vse skupaj še premažemo z razžvrkljanim jajcem.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (3)

Pečemo v pečici, ki se je sedaj že ogrela na 180 °C (ventilacijska pečica) približno 20-25 minut oz. toliko časa, da bo čokoladno-bananina roža s kokosom lepo zapečena.

Ko je čokoladno-bananina sladica s kokosom pečena, jo vzamemo iz pečice in počakamo približno 10 minut, da se malo ohladi. Nato jo lahko prestavimo na servirni krožnik in razkosamo ter postrežemo.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (16)

Postrežemo lahko še malo toplo ali pa ohlajeno, kar vam je ljubše, a naj vam namignem, da prav tekne, ko je čokoladno-bananina roža s kokosom še mlačna.

cokoladno-bananina-roza-s-kokosom (1)

Prijetno sladkanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor