Hrustljave sladke blazinice z nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljavo zapečeno listnato testo, kremni nadev in sočno jagodičevje, ki doda pikico na i celotnemu okusu teh blazinic. Krasna, hitro in zelo, ampak res zelo enostavno pripravljena sladica (čeprav se morda ne zdi tako), ki jo enostavno primemo v roke in grizljamo. Poskusite!

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom (1)

Pripomočki za hrustljave sladke blazinice z nadevom

 • pekač s peki papirjem (najbolje, da kar nizki pekač, ki pride s pečico)
 • nož ali okrogli nož za rezanje testa
 • plastična skleda
 • žlica
 • električna pečica

Sestavine za hrustljave sladke blazinice z nadevom

 • hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom (3)1 zavitek svežega listnatega testa (250 ali 275 g)

Za nadev iz kremnega sira:

 • 200 g kremnega sira (kremni siri kot so ABC, Philadelphija, kremni siri različnih blagovnih znamk)
 • 2 žlici sladkorja (tisti bolj sladkosnedi dodajte kakšno več)
 • 1 zavitek vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadni)
 • cca. 80-100 g poljubnega jagodičevja (jaz sem uporabila maline in borovnice; sadje je lahko sveže ali zamrznjeno)

In še:

 • mleti sladkor za posip

Postopek priprave sladkih blazinic z nadevom

Najprej v plastični skledi skupaj zmešamo sestavine za nadev – kremni sir, sladkor, vaniljev sladkor in vse dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nato si pripravimo delovno površino (jaz sem si jo pogrnila z bombažnim prtom, ni pa nujno), na katero damo listnato testo, pripravimo si še jagodičevje in seveda nadev iz kremnega sira in seveda nož in pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pečico priklopimo na 160 °C (ventilacijska pečica).

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom-3

Listnato testo razrežemo na 8 približno enako velikih kvadratkov. Če želite lahko narežete tudi več manjših kvadratkov. Blazinice oblikujemo tako, da najprej vsak kvadratek prepognemo tako, da dobimo trikotnik.

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom

Nato trikotnik prerežemo po zunanjih krakih tako, kot je prikazano na sliki. Nato v trikotnik prepognjeno testo ponovno razgrnemo in na sredino denemo 1 jedilno žlico nadeva iz kremnega sira.

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom-1

Čez kremni sir naložimo nekaj jagodičevja. Lahko le eno vrsto, lahko pa recimo kombinirate borovnice in maline. Nato ”sestavimo” naše hrustljave blazinice. To storimo tako, da pas testa, ki je odrezan iz leve strani prenesemo na desno in obratno, skratka – ju prekrižamo.

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom-2
Blazinico položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in postopek ponovimo z preostalimi kvadratki listnatega testa.

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom (15)

Hrustljave blazinice z nadevom iz kremnega sira in jagodičevjem pečemo 15-20 minut v pečici, ki smo jo že predhodno ogreli na 160 °C (ventilacijska pečica). Ko so pečene (ko je testo lepo zlato rumeno zapečeno), jih še malo pustimo na pekaču, da se počasi ohladijo in še malo tople posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Ideja
V kolikor nimate pri roki nobenega jagodičevja, bi lahko za pripravo uporabili tudi različno sadje iz kompota (recimo breskovega) ali pa sveža jabolka, hruške, marelice, … Meni osebno pa so najboljše z malinami.

hrustljave-sladke-blazinice-z-nadevom (2)Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor