Vanilijeva sladica z breskvami v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Vanilijeva sladica z breskvami v kozarcu je kombinacija tekstur in okusov: v njej se prepletajo hrustljavi masleni piškoti, okusna krema, ki bi že sama po sebi lahko bila sladica, in sočne breskve. Krema je izredno preprosta za pripravo, piškote pa lahko kupimo ali spečemo sami, prav tako lahko uporabimo domač ali industrijsko pripravljen breskov kompot, iz katerega vzamemo te dišeče sadeže, uporabimo pa tudi tekočino. Vse skupaj le še zložimo v kozarec, okrasimo in ponudimo.

Pripomočki za vanilijevo sladico z breskvami v kozarcu (za 6 kozarcev):

 • 6 izbranih kozarcev
 • deska
 • nož
 • posoda
 • metlica
 • električni mešalnik
 • posoda za stepanje
 • dekorirna vrečka ali vrečka za živila in škarje

Sestavine za vanilijevo sladico z breskvami v kozarcu:

 • 1 kozarec oz. pločevinka vloženih breskev (v mojem 700-gramskem kozarcu je bilo 8 breskovih polovic)
 • 1 zavojček vanilijevega pudinga
 • 2 dl sladke smetane
 • masleni piškoti (približno 18 piškotov)

Postopek za vanilijevo sladico z breskvami v kozarcu:

Vanilijeva sladica z breskvami je sestavljena iz plasti kreme, sadja in piškotov. Najprej si pripravimo kremo. S paličnim mešalnikom zmešamo 5 breskovih polovic iz kompota in dolijemo toliko kompota, da dobimo 4 dl goste tekočine. V 1 dl vmešamo zavitek vanilijevega pudinga, preostale 3 dl vlijemo v posodo in zavremo. Potem mešanico s pudingom vmešamo v tekočino v posodi in mešamo z metlico, da se zgosti. Postavimo na hladno, potem pa vmešamo 2 dl stepene sladke smetane. Sicer je celoten postopek še bolj podrobno opisan pri receptu za torto v obliki črke ali številke, ki so trend leta 2018.

Kremo nabrizgamo v kozarec. To bomo najlažje storili, če uporabimo vrečko za dekoriranje ali vrečko za živila, ki jo vstavimo v kozarec, zapognemo čez robove, napolnimo s kremo, zvijemo vrh, odrežemo vogal in enostavno napolnimo približno tretjino kozarca z vanilijevo-breskovo kremo.

Čez plast kreme nalomimo piškote po želji. Sama sem uporabila 3 kupljene maslene piškote.

Sledi plast, ki je najbolj sočna in žive barve in bo tej kulinarični lepotici dala dodaten okus, svežino in teskturo. To je plast breskev. Preostale breskve iz kompota preprosto razrežemo na koščke in jih nadevamo čez zdrobljene piškote.

Zadnja plast je ponovno vanilijevo-breskova krema. Nabrizgamo jo tako, da prekrijemo vse breskve. Vanilijeva sladica z breskvami v kozarcu je skoraj končana, le še okrasiti jo moramo. Za to lahko na vrh preprosto položimo par rezin breskve in dodamo košček piškota ali pečenega listnatega testa, ki nam ostane od izrezovanja testa za torto v obliki črke ali številke.

Potem sladico le še ponudimo in zaželimo dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor