Preprosta ombre malinova sladica v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Kadar imamo na razpolago maline in si želimo nežno, rahlo, puhasto in preprosto sladico, ki pa bo na pogled zelo lepa, je ombre malinova sladica v kozarcu pravi odgovor. Sestavljajo jo tri plasti: bela, svetlo roza in živo roza. Barva je povsem naravna in jo dajejo maline. To, da nam narava daje nekaj tako čudovitega, mi je zelo všeč in z veseljem pustim umetna barvila na trgovskih policah. 🙂 Za sladico ne potrebujemo veliko časa in tudi ni treba čakati, da se ohladi ali strdi.

Pripomočki za preprosto ombre malinovo sladico v kozarcu:

  • 2 kozarca po 3 dl
  • posoda za stepanje
  • električni mešalnik
  • merilna posoda
  • tehtnica
  • žlica
  • dekorirna vrečka
  • cedilo
  • skledica
  • nož
  • deska

Sestavine za preprosto ombre malinovo sladico v kozarcu:

Za 2 kozarca, ki držita 3 dl:

  • 60 g malin
  • 20 g mascarpona
  • 35 g sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 20 g temne čokolade
  • vejica rožmarina

Postopek za preprosto ombre malinovo sladico v kozarcu:

Za ombre malinovo sladico v kozarcu najprej stepemo sladko smetano. V posodo za stepanje nalijemo 1 dl sladke smetane in med mešanjem dodamo 20 g sladkorja.

2/3 sladke smetane nabrizgamo v kozarca.

Sesekljamo 20 g temne čokolade in jo približno 1 žlico vsujemo v vsak kozarec. Ker želimo, da je čokolada skrita in jo bodo tisti, ki bodo sladico jedli, začutili šele v ustih in bodo tako prijetno presenečeni, pazimo, da jo damo samo na sredino smetane.

Zdaj pripravimo svetlo in živo roza plast te preproste ombre malinove sladice. Dve lepi malini prihranimo za dekoracijo, ostale pa pretlačimo skozi cedilo, ki naj bo tako gosto, da peške ne bodo mogle uiti skozi luknjice. Pod cedilo postavimo skledico, kamor se steka malinov sok.

V ta sok primešamo 15 g sladkorja in 20 g mascarpona.

To je malinova krema za zgornjo, živo roza plast. V preostalo tretjino sladke smetane vmešamo nekaj žlic živo roza malinove kreme, da dobimo svetlejšo roza kremo. Nabrizgamo jo v kozarca, pri čemer začnemo pri robu kozarca in nadaljujemo proti sredini, da dobimo lepe plasti. Po potrebi pogladimo s žličko.

Čez prelijemo še živo roza malinovo kremo. Dodamo še žličko narezane temne čokolade, malino in malo rožmarina.

Ombre malinova sladica v kozarcu je pripravljena. Najbolje, da jo takoj postrežemo, sicer pa jo do postrežbe hranimo v hladilniku. Dober tek!

Pripravite pa še te sladice v kozarcu:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor