Češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja
Češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja, je dišeč, okusen in osvežilen. Lahko ga pripravljamo v vseh letnih časih in uživamo v okusu češenj in banan, ki sladoledu doda kremasto teksturo. Po tem postopku pripravljen sladoled je zdrava sladica za naše najmlajše in tudi za vso ostalo družino bo prava poslastica, ki jo bomo z veseljem uživali. Jaz sladkorja ne dodajam, ker sadje vsebuje sladkor, fruktozo, zato ga v receptu tudi ni, če pa vam je premalo sladek, mu dodajte sladkor po svojem okusu.
Če želite tudi izven sezone češenj uživati češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja, lahko češnje v njihovi najboljši zrelosti zamrznete po tem postopku: češnje za ozimnico – zamrzovanje češenj.
Češnjev sladoled z banano – pripomočki
- električni blender
- zamrzovalnik
Češnjev sladoled z banano – sestavine
Za 700 ml sladoleda:
- 400 g češenj očiščenih brez pečk in pecljev (svežih ali zamrznjenih)
- 200 g olupljenih banan (svežih ali zamrznjenih)
- 100 ml hladne vode
Češnjev sladoled z banano – priprava
Češnjam najprej odstranimo peclje, nato jih operemo in naložimo na cedilo, da se delno osušijo in jim odstranimo pečke, nato jih damo v pvc vrečke, poravnamo jih, da so pakirane na tanko, tako jih položimo v zamrzovalnik, da dobro zamrznejo. Banane olupimo in narežemo na rezine, debele 3 do 5 mm. Enako kakor češnje, tudi te damo v pvc vrečke, poravnamo jih v vrečki, da so pakirane na tanko, tako jih položimo v zamrzovalnik, da dobro zamrznejo.Zamrznjene češnje in banano odtehtamo, odmerimo hladno vodo, da bomo imeli pravo količino.
Zamrznjene češnje in banane naložimo v bledner in dodamo še hladno vodo.
Vse sestavine v blenderju dobro sesekljamo, da nastane češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja kremast.
Poizkusimo, če je premalo sladek, mu dodamo sladkor ali sladilo po svojem okusu in ponovno premešamo z blenderjem. Tako pripravljen sladoled lahko ponudimo, kar takoj v skledico, skodelico ali pa kozarček. V kolikor pa želimo narediti sladoledne kepice, ga moramo še dodatno zamrzniti, zato ga naložimo v posodo, primerno za zamrzovanje in damo sladoled za 1 uro v zamrzovalnik, da se malo bolj zamrzne.
Če imamo češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja dalj časa v zamrzovalniku lahko postane bolj trd, zato ga, preden ga ponudimo, pustimo na sobni temperaturi, da se malo zmehča in lahko delamo kepice. Za dekoracijo češnjevega sladoleda z banano lahko uporabimo sveže sadje, stepeno smetano ali pa dodamo za dekoracijo žlico domače marmelade. Veliko je možnosti in bodite kreativni, saj jemo tudi z očmi.
Tako pripravljen češnjev sladoled z banano – 100% iz sadja lahko nadomesti tudi dnevni sadni obrok. Lučka Glaser
Za ljubitelje češenj pa sem pripravila nekaj receptov in nasvetov:
- Hitri češnjev kolač.
- Pecivo lene gospodinje s češnjami.
- Češnjev zavitek s kislo smetano.
- Puding pecivo s češnjami.
- Češnjeva pita.
- Češnjevi cmoki iz skutnega testa.
- Češnjeva marmelada.
- Češnjev kompot brez sladkorja.
- Pasterizacija češnjevega kompota za ozimnico.
- Zamrzovanje češenj s peclji za ozimnico.