Bogati piškoti za vse priložnosti
Print Friendly, PDF & Email

Bogati piškoti za vse priložnosti so enostavni za pripraviti in primerni za vse priložnosti. Mešanica suhega sadja da piškotom krhkost, sladkobnost in zapeljivost, tako za otroke kot tudi za starejše, saj v ustih kar razpadejo in se odlično podajo tako kavi, soku, kot tudi čaju.

Bogati piškoti za vse priložnsti

Bogati piškoti – pripomočki

  • sekljalnik ali kavni mlinček
  • pekač od pečice

Bogati piškoti – sestavine

Za 400 g piškotov:

  • 50 g bele moke tip 500
  • 100 g sladkorja
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 40 g kandirane limone
  • 100 g rozin
  • 2 jajci
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 0,5 žličke mletega cimeta
  • 50 ml ruma

Bogati piškoti za vse priložnosti, postopek

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo piškotov, najprej si pripravimo rozine, ki jih speremo pod hladno tekočo vodo, jih damo na cedilo, da se delno osušijo in jih ročno z nožem prepolovimo in prelijemo z rumom, da se prepojijo. Orehova jedrca v sekljalniku ali kavnem mlinčku na drobno sesekljamo, kandirane limone pa ročno na drobno narežemo, maslo stopimo.Bogati piškoti za vse priložnstiV primerno veliki posodi ročno ali z električnim stepalnikom penasto stepemo jajca in sladkor, nato dodamo vse ostale sestavine in jih z ročnim stepalnikom dobro premešamo, da se vse sestavine dobro premešajo in povežejo med seboj.

Bogati piškoti za vse priložnstiNajprej prižgemo pečico, da se segreje na 180 °C, klasično. Med tem časom pekač obložimo s peki papirjem in na njega s pomočjo žlice polagamo maso, ki smo jo pripravili, če želimo oblikovati piškote po svoji želji si lahko pomagamo tudi z modeli za oblikovanje piškotov, za mene so najbolj zanimivi tisti, ki jih samo z žlico polagamo na peki papir, med piškoti pustimo dovolj prostora, ker masa naraste. Piškote pečemo v navadni ogreti pečici na 180 °C, 12 do 15 minut.Bogati piškoti za vse priložnstiPečene piškote vzamemo iz pečice in pustimo na peki papirju, da se delno ohladijo, nato pa jih ročno prelagamo v posodo, kjer jih bomo shranjevali.

Bogati piškoti za vse priložnosti

Idej za peko piškotov je veliko, zato ni potrebno, da čakamo na praznike, jaz jih pečem takrat, ko imam idejo in navdih. Lučka Glaser

K dobrim domačim piškotom se pa prileže tudi domači čaj:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor