Ribana kaša
Print Friendly, PDF & Email

Ribana kaša se pri nas, navadno, ni ravno veliko jedla. Kupljena, je bila vedno nekako brez pravega okusa in precej trša. Odkar pa jo pripravljamo po temu receptu, pa so se stvari kar precej spremenile. Sedaj jo imamo radi vsi in je zato, tudi redno na jedilniku v vseh okusnih juhah. Priprava ribane kaše je sila preprosta in ne bo vam vzela veliko časa. Kuhana pa je tudi veliko prej, kot sicer. 🙂

Ribana kaša – pripomočki

  • ribežen

Ribana kaša – sestavine

  • 130 g bele ostre moke
  • 1 celo jajce (cca 65 – 70 g)
  • 1 zvrhana žlica pšeničnega zdroba
  • ščep soli

Ribana kaša – postopek

V srednje veliko skledo stresemo moko, kateri dodamo jajce, ščep soli in zdrob. Vse skupaj zamesimo v gladko kepo testa. Testo bo zelo trdo, kar je v redu, ker takšno tudi mora biti. Če se vam na testo ne sprime vsa moka ali zdrob, dodamo par kapljic vode, ali pa si samo zmočimo roke, kar bi moralo biti dovolj. Cilj je zelo trda kepa testa. Skledo nato pokrijemo s plitkim krožnikom in jo postavimo v hladilnik, za približno 30 minut, da vse skupaj nekoliko odleži.

Po pretečenem času, pripravimo ribežen in večjo podlago, na katero bomo kašo naribali. To je lahko večji pekač, krožnik, ali pa kar lesena podlaga za mesenje testa. Vse kar nam ostane, je le še da kašo naribamo. Lahko ribamo na kupček, katerega potem raztrosimo po podlagi, ali pa kar krožimo z ribežnom v roki in ribamo tako, da se ribana kaša že med postopkom lepo razporedi.

Ribano kašo, lahko v juho vkuhamo takoj, ali pa jo na zraku posušimo in shranimo za naslednjič, ko jo bomo potrebovali. Kuhamo do željene mehkobe.

Nom nom in dober tek!

-Balubah 😉

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor