Testenine Bella Italia
Print Friendly, PDF & Email

Testenine so doma v Italiji in lahko jih pripravimo na tisoč in en način. Če se želimo približati tisti “tapravi” italijanski pasti z bogato aromo, polnim okusom in pripraviti nasitno porcijo, nam sploh ni potrebno komplicirati. Uporabimo lahko poljubno vrsto testenin (makarone, špagete, peresnike itd.), dobre sestavine ter nikakor ne smemo pozabiti na liste sveže bazilike in parmezan.

Testenine Bella Italia – pripomočki:

  • posoda za kuhanje testenin
  • večje cedilo
  • kuhalnica
  • deska
  • nož
  • ribež

Testenine Bella Italia – sestavine:

Sestavine za 2 osebi – običajno pripravimo 100 g testenin za 1 odraslo osebo.

  • 200 g testenin (oblika po želji)
  • ščepec soli
  • nekaj žlic olivnega olja
  • 150 g sveža mozzarella (lahko manj ali več)
  • sveži paradižniki (sladki)
  • 2 dl paradižnikove omake (šalša)
  • 1 rdeči feferon (po želji)
  • košček parmezana
  • sveži listi bazilike

Testenine Bella Italia – postopek:

Po navodilih z embalaže skuhamo poljubno vrsto testenin. Uporabimo lahko svojo najljubšo vrsto: metuljčke, peresnike, makarone ali katerokoli drugo. Vodo najprej zavremo, tik pred vretjem posolimo ter skuhamo testenine.

Medtem, ko se testenine kuhajo, začnemo pripravljati omako. Sveže paradižnike narežemo na manjše koščke. Če imamo radi malce pikanten okus lahko dodamo tudi 1 feferonček.

Na olivnem olju prepražimo sveže narezane paradižnike. Pražimo 3-5 minut oziroma le toliko, da paradižniki spustijo vodo in se omehčajo. Dodamo paradižnikovo omako. Če nimamo doma pripravljene, lahko uporabimo tisto iz trgovine. Te omake že vsebujejo začimbe in so zelo aromatične. Kuhamo jo le toliko, da se omaka pogreje.

Ko so testenine kuhane, jih odcedimo.

Kuhane in odcejene testenine stresemo v omako. Ter dodamo na drobno narezane liste sveže bazilike.

Dobro premešamo, da se omaka enakomerno porazdeli okrog vseh testenin. Če imamo radi baziliko, jo lahko na grobo natrgamo in še dodatno potrosimo po testeninah.

Na koncu, ko damo testenine že na krožnik, prideta na vrsto še zadnji dve pomembni sestavini. Sir – svežo mozarello natrgamo na kose in jo enakomerno porazdelimo po vročih testeninah, da se mozarella malce stopi.

In na koncu naribamo še malo parmezana in ga potrosimo po vrhu. Za dekoracijo lahko uporabimo še kak cel svež list bazilike. Postrežemo takoj.

Želim vam dober tek in prijetno razvajanje po italijansko!

Če imate radi italijanske specialitete, poskusite tudi nabodala Italija, ljubitelji testenin pa boste navdušeni tudi nad zeleno belimi rezanci v smetanovi omaki.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor