Rezanci s sojino omako in arašidi
Print Friendly, PDF & Email

Rezanci s sojino omako in arašidi dišijo po Aziji, pravzaprav po Kitajski kuhinji. Recept pa je takšen, da vam dopušča prosto pot pri izbiri dodatnih sestavin, tako mesa kot zelenjave. Uporabimo lahko poljubno vrsto mesa (najbolje piščanec, svinjina), od zelenjave pa korenček, por, papriko, brokoli in še kaj. Obrok je še bolj slasten, če ga jemo z lesenimi palčkami. Poskusite! Vaja dela mojstra.

Rezanci s sojino omako in arašidi – pripomočki:

  • skodelica
  • globoka ponev ali vok
  • skleda za kuhanje testenin
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica

Rezanci s sojino omako in arašidi – sestavine

Za 2-3 osebe potrebujemo:

  • 250 g rezancev (poljubna vrsta)
  • nekaj žlic temne sojine omake
  • 1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
  • 3 korenčke
  • 1 veliko pest arašidov
  • šopek peteršilja

Poljubne dodatne sestavine:

  • koščki piščančjega ali svinjskega mesa
  • na trakce narezana paprika
  • na kolobarje narezan por
  • na drobno narezan brokoli

Rezanci s sojino omako in arašidi – postopek:

Korenček dobro operemo, osušimo in narežemo na majhne trakce. Po želji lahko uporabimo tudi drugo zelenjavo, ki jo prav tako narežemo na majhne koščke, kolobarje ali trakce. Na majhne kose narezana hrana ima boljši okus.

Če želimo, lahko rezance s sojino omako in arašidi obogatimo z mesom. Najbolj se jim poda piščančje ali svinjsko meso, vendar lahko uporabite tudi drugo vrsto. Meso narežemo na majhne koščke, ga damo v skodelico in prelijemo z nekaj žlicami sojine omake. Premešamo in ga pustimo namakati vsaj nekaj minut, da se obarva in prepoji s sojino omako. V globoki ponvi ali voku segrejemo žlico maščobe in prepražimo koščke mesa. Solimo in popramo po okusu. Če bomo kasneje uporabili slane arašide, solimo nekoliko manj.

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Jaz sem uporabila 250 g kitajskih rezancev, ki se kuhajo le 4 minute.

Ko je meso skoraj pečeno, dodamo zelenjavo. Ker sojina omaka obarva meso temno, moramo biti pozorni, da nas barva ne zavede.

Korenček pražimo le nekaj minut, tako da je napol mehak. Enako storimo z ostalo zelenjavo (npr. papriko). Tako ohranimo več vitaminov. Kuhane rezance odcedimo in jih dodamo v ponev ter vse skupaj premešamo.

Dodamo eno veliko pest arašidov.

Čisto na koncu pa dodamo še na manjše kose narezan peteršilj.

Dober tek!

Ljubitelji kitajske hrane poskusite tudi sladko-kislo omako po kitajsko in riž kot v kitajski restavraciji. Zanimivega okusa pa je tudi piščanec v Coca Coli.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor