Zeleno beli rezanci v smetanovi omaki
Zeleno beli rezanci v smetanovi omaki so preprosti za pripravo, a zares slastni na krožniku. Gre za mešanico različnih okusov, ki se skupaj povežejo v pravo gurmansko harmonijo.
Zeleno beli rezanci v smetanovi omaki – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- večja posoda (za kuhanje rezancev)
- ponev
- kuhalnica
Zeleno beli rezanci v smetanovi omaki – sestavine:
Za 2 osebi potrebujemo:
- špinačni in jajčni rezanci
- sol
- 1 žlička maščobe (npr. kokosovo olje)
- 6 šampinjonov
- 1 velika konzerva tune
- 2 dl smetane za kuhanje
- ščepec zdrobljene bazilike
Posip:
- riban trdi sir (parmezan)
Zeleno beli rezanci v smetanovi omaki – postopek:
Rezance skuhamo v vreli vodi po navodilih z embalaže. Tik pred vretjem vodo solimo. Če vodo solimo že na začetku – traja dlje časa, da voda zavre.
Medtem ko se zeleno beli rezanci kuhajo, začnemo pripravljati omako. Šampinjone narežemo na manjše kose.
Šampinjone popražimo na žlički maščobe (uporabimo kokosovo olje ali drugo maščobo – tisto, ki jo uporabljate sicer). Ko spremenijo barvo, dodamo 1 veliko konzervo tune. Za praženje lahko uporabimo tudi oljčno olje iz tunine konzerve.
Ko so rezanci kuhani, jih odcedimo. To storimo s pomočjo cedila ali še enostavneje s pomočjo pokrovke. Pazimo, da se ne opečemo na pari.
V ponev, kjer pripravljamo omako, dodamo 2 dl smetane za kuhanje ter ščepec posušene in zdrobljene bazilike. Dobro premešamo in kuhamo par minut.
Rezance stresemo v ponev.
Premešamo previdno, da se omaka enakomerno porazdeli.
K zeleno belim rezancem v smetanovi omaki se odlično poda malce drugačna, zelo osvežilna solata – kitajsko zelje s pomarančo.
Po želji lahko dodamo še parmezan.
Dober tek!