Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami
Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami so odlično kosilo, ko se nam ne da kuhati na veliko, želimo pa jesti dobro. Pripravljeni so namreč v približno 20 minutah, postopki so res preprosti, okus pa je vseeno zelo dober. Primerni so za vegane in vse ostale, ki obožujemo testenine z okusnimi omakami.
Pripomočki za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami
- večja ponev
Sestavine za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami
Za 3 osebe:
- 150 g špagetov
- 100 g svežih šampinjonov
- 200 g bučk
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 dl paradižnikove omake
- 1,5 dl smetane za kuhanje (uporabila sem ovseno)
- ščep soli + 1 žlička za kuhanje špagetov
- ščep posušene bazilike
- ščep posušenega origana
- 1 žlica kvasnih kosmičev
Postopek za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami
V večjo posodo nalijemo vodo, jo solimo z žličko soli in ko zavre, vanjo vsujemo 150 g špagetov. Kuhamo po navodilih na embalaži.
Medtem očistimo 100 g svežih šampinjonov in jih narežemo na tanke lističe. Stresemo jih v ponev, kjer jih na zmerni temperaturi pražimo nekaj minut.
Vmes naribamo 200 g bučk in jih dodamo h gobam. Solimo s ščepom soli in premešamo.
Ko bučke posteklenijo in začne nastajati omaka, dodamo žlico mezge in 2 dl paradižnikove omake, uporabimo lahko kupljeno ali domačo. Premešamo in kuhamo nekaj minutk.
V omako zdaj vlijemo 1,5 dl smetane za kuhanje, dodamo pa tudi ščep origana in bazilike.
Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami so skoraj končani. Kuhane špagete odcedimo, omaki pa primešamo še žlico kvasnih kosmičev. Še zadnjič premešamo in omako nadevamo v globoke krožnike, čeznjo pa dodamo špagete. Po želji dodamo malo naribanega parmezana ali za povsem vegansko različico posujemo nekaj kvasnih kosmičev. Dober tek!
Za testenine obstaja mnogo slastnih omak, nekaj jih najdete tudi tukaj:
- Sirova omaka s tuno.
- Smetanova omaka s piščancem in šparglji.
- Slastna omaka iz piščančjega mesa.
- Testenine v kremni sirovi omaki z gobami.
- Testenine z mesno omako in papriko.
- Testenine z lososom v smetanovi omaki.
- Špageti s šparglji in kuhano šunko.
- Špageti z bučkami in piščancem.
- Omaka iz šampinjonov.