Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami so odlično kosilo, ko se nam ne da kuhati na veliko, želimo pa jesti dobro. Pripravljeni so namreč v približno 20 minutah, postopki so res preprosti, okus pa je vseeno zelo dober. Primerni so za vegane in vse ostale, ki obožujemo testenine z okusnimi omakami.

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Pripomočki za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

  • večja ponev

Sestavine za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Za 3 osebe:

  • 150 g špagetov
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 200 g bučk
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 dl paradižnikove omake
  • 1,5 dl smetane za kuhanje (uporabila sem ovseno)
  • ščep soli + 1 žlička za kuhanje špagetov
  • ščep posušene bazilike
  • ščep posušenega origana
  • 1 žlica kvasnih kosmičev

Postopek za špagete s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

V večjo posodo nalijemo vodo, jo solimo z žličko soli in ko zavre, vanjo vsujemo 150 g špagetov. Kuhamo po navodilih na embalaži.

Medtem očistimo 100 g svežih šampinjonov in jih narežemo na tanke lističe. Stresemo jih v ponev, kjer jih na zmerni temperaturi pražimo nekaj minut.

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Vmes naribamo 200 g bučk in jih dodamo h gobam. Solimo s ščepom soli in premešamo.

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Ko bučke posteklenijo in začne nastajati omaka, dodamo žlico mezge in 2 dl paradižnikove omake, uporabimo lahko kupljeno ali domačo. Premešamo in kuhamo nekaj minutk.

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

V omako zdaj vlijemo 1,5 dl smetane za kuhanje, dodamo pa tudi ščep origana in bazilike.

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami so skoraj končani. Kuhane špagete odcedimo, omaki pa primešamo še žlico kvasnih kosmičev. Še zadnjič premešamo in omako nadevamo v globoke krožnike, čeznjo pa dodamo špagete. Po želji dodamo malo naribanega parmezana ali za povsem vegansko različico posujemo nekaj kvasnih kosmičev. Dober tek!

Špageti s paradižnikovo omako z gobami in bučkami

Za testenine obstaja mnogo slastnih omak, nekaj jih najdete tudi tukaj:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor