Špageti z bučkami in piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Špageti z omako iz bučk se mi zdijo okusni, če je zraven še malo piščančjega mesa, pa mislim, da je okus še toliko boljši. Tudi šampinjoni naredijo svoje in jed še obogatijo. Ponavadi izberem polnozrnate špagete, malo zaradi zdravja, precej pa zato, ker se mi zdijo polnejšega okusa. Obvezno si čez naribam svež parmezan, ki se ne more primerjati z naribanim vnaprej. To kosilo ni zahtevno za pripravo, zato je idealno za med tednom, ko ponavadi nimamo veliko časa za kuhanje.

Pripomočki za špagete z bučkami in piščancem:

  • večja posoda za kuhanje testenin
  • višja ponev ali večja kozica
  • ribežen
  • deska
  • nož
  • cedilo
  • tehtnica
  • štedilnik

Sestavine za špagete z bučkami in piščancem:

Za 2 osebi:

  • 180 g špagetov (lahko navadnih ali polnozrnatih)
  • 280 g bučk
  • 150 g piščančjih prsi
  • 70 g svežih šampinjonov
  • 25 g parmezana
  • 1 dl mleka
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 60 g sira (ementaler, masdamer, tilzit …)
  • 1 ščep origana
  • 1 žlica in 2 ščepca soli
  • 1 žlica sončničnega (ali drugega) olja

Postopek za špagete z bučkami in piščancem:

Špagete z bučkami in piščancem pripravimo tako, da med kuhanjem špagetov pripravimo omako. Špageti so hitro kuhani, zato nekaj dela za omako postorimo prej. Najprej očistimo in na 1 cm velike koščke narežemo 150 g piščančjih prsi. Ko imamo meso pripravljeno, v ponev damo žlico olja in jo postavimo na štedilnik. Ko postane vroča, vanjo stresemo koščke piščančjega mesa, jih solimo s ščepcem soli in popečemo.

Medtem ko se meso peče, očistimo, olupimo in na dober cm velike koščke narežemo 280 g bučke. Dodamo jo k piščancu.

Zdaj očistimo in na lističe narežemo še 70 g šampinjonov. Tudi te dodamo v ponev in jih posolimo s ščepcem soli.

Zdaj lahko damo kuhat špagete. V posodo za kuhanje nalijemo vodo, jo solimo z 1 žlico soli in postavimo na štedilnik. Ko voda zavre, vanjo vsujemo 180 g špagetov in znižamo temperaturo. Kuhamo približno 10 minut oz. kolikor piše na embalaži, vmes pa dokončamo našo omako za špagete z bučkami in piščancem. Meso je lepo popečeno, bučke in šampinjoni pa so spustili vodo, se zmehčali in spremenili barvo. Dodamo ščep origana, ki ga pomanemo med prsti, da spusti več arome.

Omaki dodamo še 1 dl mleka, 1 dl smetane za kuhanje in 60 g naribanega sira. Vse premešamo in počakamo, da se sir lepo stopi in ob mešanju nastajajo nitke sira. Mmmm!

Ko so špageti kuhani, odlijemo vodo in jih vmešamo v omako. Postrežemo in posujemo s sveže naribanim parmezanom. Dober tek!

Če imate radi testenine, poskusite še:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor