Slastni skutni štruklji na juhi
Print Friendly, PDF & Email

Štruklji, slanega okusa, ki so malo kisli in sladki od skute in dišeči po drobnjaku so izvrstno kosilo, ki  prijetno nasiti. Enolončnica, ki je hitro pripravljena, če imamo testo že narejeno po tem receptu: vlečeno testo, kar se izplača, zaradi izredno dobrega okusa. Nadev pa pripravimo z lahko skuto ali pa navadno, odvisno od želje in zdravja. Za štruklje vedno uporabimo gladko moko, tipi moke pa so lahko različni, polbela 850, lahko uporabimo črno 1100 ali belo 500. Važno je, da je gladka in ne ostra, tako se testo lepo razvleče. Drobnjak pa v sezoni pripravite po tem priporočilu: priprava drobnjaka in tudi pozimi bodo vitamini drobnjaka pri roki. Prevečkrat pomislimo, da so vitamini samo v sadju, tudi v zelenjavi in zeliščih  je vitaminov ogromno.

Slastni skutni štruklji na juhi

Skutni štruklji na juhi – pripomočki:

  • skleda
  • pripomoček za mazanje nadeva
  • kuhalnica
  • manjši krožnik za rezanje
  • lonec
  • žlica
  • vilice
  • nož

Skutni štruklji na juhi – sestavine

Za 4 osebe:

Slastni skutni štruklji na juhi – priprava:

Skuto stresemo v skledo in jo z vilicami dobro zdrobimo, dodamo sol, jajce in eno žlico drobnjaka. Vse sestavine, dobro premešamo in pokrijemo.

Nasvet
Testo razdelimo na dva dela tako je lažje  razvaljati in zviti testo in tudi štruklji so bolj primerne velikosti.

Slastni skutni štruklji na juhi

Na čisto površino položimo peki papir in ga potrosimo z moko. Položimo testo in ga najprej razvaljamo in potem še razvlečemo, da dobimo tudi tanke robove.

Slastni skutni štruklji na juhi

Na testo naložimo nadev v enakomernih kupčkih in potem namažemo, da je namazano celo testo.

Slastni skutni štruklji na juhi

V lonec pristavimo vodo, jo solimo in pokrijemo lonec s pokrovko, da zavre. Skleda, kjer smo imeli nadev oplaknemo s tekočino za juho in zlijemo nazaj v lonec. Testo pričnemo zavijati in si pomagamo s peki papirjem.

Slastni skutni štruklji na juhi

Ko so štruklji zaviti, jih pričnemo rezati (sama si pomagam kar s krožnikom) na 4-5 cm dolge kose. Če se kakšen štrukelj po rezanju odpre ni nič hudega saj bo nadev juhici dal slasten okus. Narezane štruklje naložimo na peki papir.

Slastni skutni štruklji na juhi

Ko voda zavre, primemo peki papir in stresemo štruklje v vodo. Pokrijemo, da ponovno zavre in potem počasi kuhamo še 15 minut. Če želite bolj zabeljeno, lahko dodate na juho malo masla.

Slastni skutni štruklji na juhi

Kuhane štruklje naložimo na krožnik in po vrhu vsakega krožnika potresemo svež na drobno narezan drobnjak, lahko pa tudi poper.

Slastni skutni štruklji na juhi

Ideja
Če otroci ne želijo juhe, lahko štruklje brez juhe naložite na krožnik in zabelite z drobtinicami, praženimi na maslu ter potresete s sladkorjem.

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor